Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 -
Συννεφιά

16 °C

Σήμερα, 27. Μαΐου 2020

Τραμπ για κορωνοϊό: «Φτάνουμε σε μια στιγμή που θα είναι πολύ φρικτή»«Θα υπάρξει πολύς θάνατος», δήλωσε το Σάββατο ο Αμερικανός πρόεδρος στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων για την υγειονομική κρίση. Υποστήριξε όμως ότι ελήφθησαν συγκεκριμένα μέτρα στο μεταναστευτικό και απεφεύχθησαν τα χειρότερα.
«Φτάνουμε σε μια στιγμή που θα είναι πολύ φρικτή», τόνισε. «Πιθανώς δεν έχουμε ξαναδεί αριθμούς τέτοιου μεγέθους. Ίσως σε πόλεμο, κατά τη διάρκεια του Πρώτου ή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ή κάτι τέτοιο» ανέφερε, έχοντας δίπλα του τον αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και τον Δρ  Άντονι Φαούτσι, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Ασθενειών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν χθες το όριο των 300.000 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο του ιού στη χώρα, κατέγραψε χθες 630 θανάτους σε μια μέρα, τον χειρότερο απολογισμό της σε 24 ώρες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σε 3.565 ο συνολικός αριθμός των θανάτων που προκάλεσε η επιδημία σε αυτή την πολιτεία χθες.