Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Tραμπ: Δεν θέλω business με τη Huawei



Την ώρα που η Wall Street Journal και το Reuters μεταδίδουν ότι το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑετοιμάζεται να παρατείνει την άδεια της Huawei για συνεργασία με αμερικανικές επιχειρήσεις για 90 ημέρες, ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίζεται ότι δεν έχει ακόμη λάβει την οριστική του απόφαση. 

Αυτή θα ληφθεί εντός της ημέρας, όπως δήλωσε χθες, Κυριακή, σε δημοσιογράφους, ξεκαθαρίζοντας πως θεωρεί τον κινεζικό κολοσσό τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. 

 
 

«Δεν θέλω κανενός είδους business με τη Huawei, γιατί συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια» τόνισε. «Θα δούμε τι θα συμβεί. Θα λάβω την απόφασή μου αύριο» πρόσθεσε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παράτασης της άδειας της κινεζικής εταιρείας. 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο οι ΗΠΑ έβαλαν την Huawei στη μαύρη λίστα, απαγορεύοντας στις αμερικανικές εταιρείες να της πωλούν τεχνολογία. Μετά τη συνάντηση των Τραμπ- Σι τον Ιούνιο και την απόφαση να αρχίσουν πάλι διαπραγματεύσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να συναλλάσσονται με την κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο.