Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τουρκικό δημοσίευμα: «Αυτοκτονούν» τους μηχανικούς της αμυντικής εταιρείας Aselsan



Η Aselsan είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην τουρκική αμυντική βιομηχανία λόγω του τεράστιου όγκου παραγωγής της και θεωρείται μία από τις 100 κορυφαίες αμυντικές βιομηχανίες στον κόσμο, γράφει η τουρκική ιστοσελίδα turkmedia.net, η οποία γράφεται στην αραβική γλώσσα.

Οι ύποπτοι θάνατοι

Και συνεχίζει: Οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η ASELSAN, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, μπορούν να συνοψιστούν:

Τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνίας, Τεχνικές αμυντικών συστημάτων, Μικροηλεκτρονική, καθοδήγηση και οπτοηλεκτρονική, Ραντάρ και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, Συστήματα μεταφοράς, ασφάλειας, ενέργειας και αυτοματισμού.

Αφού δώσαμε μια εικόνα της εταιρείας αυτής, θα πρέπει ν’ αναφερθούμε στο θέμα που υπάρχει με τους ύποπτους θανάτους που αφορούν στους μηχανικούς της από το 2006 και μετά, τονίζει το τουρκικό δημοσίευμα.

Αιτίες της απώλειας της ζωής των μηχανικών είναι η αυτοκτονία, η δηλητηρίαση από αέριο, η ηλεκτροπληξία ή τα τροχαία δυστυχήματα, προσθέτει.

Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ στο περίπτερο της Aselsan, κατά τη διάρκεια έκθεσης αμυντικών συστημάτων (φωτογραφία από το Twitter)

«Οι μηχανικοί – να έχουν το έλεος του Αλλάχ – ήταν σημαντικές εθνικές προσωπικότητες που επέβλεπαν σημαντικά έργα για την παραγωγή και ανάπτυξη τουρκικών αμυντικών όπλων, τα οποία καλύπτουν τις εθνικές ανάγκες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων» αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα.

Ο κατάλογος των νεκρών μηχανικών

Ανάμεσα στα ονόματα των μηχανικών των οποίων ο θάνατος αποδόθηκε σε αυτοκτονία είναι (η ιστοσελίδα παραθέτει και τις φωτογραφίες τους):

Χουσεΐν Μπασμπίλεν: Βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, με κομμένο λαιμό, μία ημέρα πριν κάνει την παρουσίαση σε σημαντικά έργα που είχε αναλάβει στη βιομηχανία όπλων και τεχνολογίας, το 2006. Μάλιστα ο σκληρός δίσκος (μνήμη) που μετέφερε δεν βρέθηκε.

Αλί Ουνάλ: Ο 30χρονος μηχανικός πέθανε στις 17 Ιανουαρίου 2007, αφού πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Εργαζόταν για τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών αεροσκαφών F-16, των συστημάτων ελέγχου διοίκησης και κρυπτογράφησης, και επίσημα ανακοινώθηκε ότι αυτοκτόνησε.

Εβρίμ Γιαντσέκεν: Εφυγε από τη ζωή στις 26 Ιανουαρίου 2007, σε ηλικία 26 ετών. Πέθανε αφού έπεσε από τον έκτο όροφο του κτιρίου που εργαζόταν για την ανάπτυξη στρατιωτικών έργων. Λέγεται ότι αυτοκτόνησε.

Μπουρχανατέιν Βολκάν: Πέθανε στις 7 Οκτωβρίου 2007, σε ηλικία 28 ετών. Το έργο του ήταν να αναπτύξει προγράμματα σχετικά με τα αεροσκάφη που θα κατασκεύαζε η Τουρκία.

Βρέθηκε νεκρός στην αίθουσα του αξιωματικού υπηρεσίας της Διοίκησης Στρατιωτικών Σχολών BANDO στην Αγκυρα και αναφέρεται ότι αυτοκτόνησε με πιστόλι.

Υποπτο τροχαίο

Χακάν Οκσούζ (41 ετών): Πέθανε το 2012 σε ύποπτο τροχαίο δυστύχημα στην οδό Eskişehir. Ηταν ειδικός σε έργα μικροηλεκτρονικών και ηλεκτροοπτικών. Ως αιτία θανάτου θεωρείται το τροχαίο δυστύχημα.

Ερντέμ Ουγούρ: Πέθανε στις 16 Ιανουαρίου 2015 (28 ετών). Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Αγκυρα και ανακοινώθηκε ότι δηλητηριάστηκε με αέριο ενώ ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία.

Ηταν ειδικός στο μαγνητικό πεδίο, συμμετείχε σε εθνικά έργα όπως μαχητικά αεροσκάφη F-16, drones, τανκ και όπλα πολέμου.

Εκρέμ Παριλντάρ: Εφυγε από τη ζωή το 2017, σε ηλικία 32 ετών, ηλεκτρονικός μηχανικός στην Aselsan.

Επεσε από τον 14ο όροφο κτιρίου, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση 15 χλμ. από το σπίτι του. Ειδικευόταν στα «εγχώρια αμυντικά συστήματα».

Χαφίζ Κότσα: Ο 32χρονος μηχανικός δολοφονήθηκε από άτομα που ισχυρίστηκαν ότι τον επισκέφθηκαν για ν’ αγοράσουν το αυτοκίνητό του, το οποίο πουλούσε διαδικτυακά, το 2006.

Ο Μουσταφά Ντερμαντζί, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία του αείμνηστου τεχνικού μηχανικού Χαφίζ Κότζα, συνελήφθη.

Ομολόγησε ότι πήρε οδηγίες από τον ταξίαρχο Σαντίκ Κόρογλου, ο οποίος επίσης συνελήφθη τη νύχτα της απόπειρας του πραξικοπήματος, το 2016.


O Σαντίκ Κόρογλου (φωτογραφία από turkmedia.net)

Ο ταξίαρχος Κόρογλου είναι ένας από τους υποστηρικτές της ομάδας Φετουλάχ Γκιουλέν, που προκάλεσε το πραξικόπημα.

Εσωτερικοί και εξωτερικοί εχθροί της Τουρκίας

Πίσω από τους θανάτους των αναφερόμενων μηχανικών που προσπαθούσαν να αναπτύξουν τις τουρκικές αμυντικές βιομηχανίες κρύβονται κακόβουλα ξένα και εγχώρια χέρια που επιδιώκουν να υποτάξουν την Τουρκία, επισημαίνει το τουρκικό δημοσίευμα.

Και συνεχίζει με αναφορά στην «τρομοκρατική ομάδα του Φετουλάχ Γκιουλέν, η οποία έχει διεισδύσει περίπου από το 1975 στα τουρκικά ιδρύματα».

Ο αρχηγός αυτής της ομάδας, Φετουλάχ Γκιουλέν, ζει στην πολιτεία της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και θεωρείται ο ισχυρός βραχίονάς τους (της καπιταλιστικής δύναμης) στην Τουρκία.

Χρησιμοποιείται λοιπόν ως μαριονέτα από την καπιταλιστική δύναμη για να υποτάξει στρατιωτικά την Τουρκία, γράφει η τουρκική ιστοσελίδα, κάνοντας ειδική αναφορά στη διείσδυση της οργάνωσης στο δικαστικό σώμα.


Ο Φετουλάχ Γκιουλέν (φωτογραφία από turkmedia.net)

Μετά τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος το 2016, οι υποθέσεις των θανάτων μηχανικών στην Aselsan άνοιξαν ξανά και αποκαλύφθηκε ότι όλοι οι επικεφαλής αυτών των περιστατικών είχαν άμεση σχέση με την ομάδα Gülen και όποτε κάποιος εισαγγελέας επιχειρούσε ν’ ανοίξει αυτούς τους φακέλους, ο δικαστής, ο πιστός στην τρομοκρατική ομάδα των Γκιουλενιστών, τους έκλεινε.

Ηθελαν να δολοφονήσουν την αναγέννηση της Τουρκίας

Με αυτές τις δολοφονίες ήθελαν να δολοφονήσουν την αναγέννηση της Τουρκίας και την απεξάρτησή της από τη Δύση, αλλά αν η Τουρκία έχασε τα καλύτερα ταλέντα της, ας τα ελεήσει ο Αλλάχ, γέννησε τους πιο δυνατούς άντρες της, οι οποίοι κατάφεραν στρατιωτικά επιτεύγματα που θάμπωσαν τη Δύση και την Ανατολή.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι χωρίς τις προσπάθειες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και της τουρκικής ασφάλειας, δεν θα είχαμε φτάσει σήμερα στα πρωτοποριακά επιτεύγματα της εταιρείας αμυντικών βιομηχανιών «Aselsan», τα οποία έχουν απήχηση σε όλο τον κόσμο, καταλήγει το δημοσίευμα της turkmedia.net.