Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023 -

Τουρκία: Θέλει και άλλες εγγυήσεις για να πει το «ναι» στη ΣουηδίαΠρόσθετες εγγυήσεις από τη Σουηδία προκειμένου να εγκρίνει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, αναμένει η Τουρκία, η οποία συνεχίσει το «παζάρι» σχετικά με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ αναφερόμενος στην έκδοση ενός Κούρδου από τη Σουηδία που κατηγορείται για σχέσεις με την τρομοκρατία , έκανε λόγο για μία καλή αρχή, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται να γίνουν και άλλα βήματα ώστε η Άγκυρα να ανάψει «πράσινο φως» για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Είναι μια καλή αρχή από τη Σουηδία, η οποία δείχνει την ειλικρίνειά τους και την καλή τους θέληση. Ελπίζουμε πως θα ακολουθήσουν νέες (εκδόσεις) στο πλαίσιο αυτής της ειλικρίνειας», δήλωσε ο Μποζντάγ σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.

Ωστόσο έκανε σαφές πως η Τουρκία αναμένει περαιτέρω κινήσεις από τη Στοκχόλμη, πριν εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Σύμφωνα με το τριμερές μνημόνιο με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, θα πρέπει να άρουν όλα τα εμπάργκο όπλων σε βάρος της Τουρκίας, να αλλάξουν τη νομοθεσία τους για τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και να εκδώσουν όλους τους τρομοκράτες που θέλει η Τουρκία. Όλες αυτές οι προϋποθέσεις δεν θα πρέπει να περιοριστούν μόνο στις εκδόσεις», δήλωσε ο Μποζντάγ.