Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τουρκία: Ρουκέτα χτύπησε όχημα των τουρκικών τελωνείων - Ένας νεκρός



Η επίθεση σε βάρος του τεθωρακισμένου οχήματος που μετέφερε προσωπικό των τουρκικών τελωνείων, σημειώθηκε κοντά στα σύνορα της χώρας με το Ιράν

Ρουκέτα έπληξε τεθωρακισμένο όχημα που μετέφερε προσωπικό των τουρκικών τελωνείων κοντά στα σύνορα της χώρας με το Ιράν, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι, δήλωσαν σήμερα Τούρκοι αξιωματούχοι οι οποίοι πρόσθεσαν ότι στην περιοχή συνεχίζονται οι συμπλοκές.

Η ρουκέτα έπληξε το μπροστινό τμήμα του οχήματος σήμερα στις 07:50 (ώρα Ελλάδας), ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στο Twitter. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «οι τρομοκράτες καταδιώχθηκαν και τους έχουν εγκλωβίσει», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιοι φέρονται να είναι οι δράστες.

Λίγο αργότερα ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου Ρουσάρ Πεκτσάν δήλωσε ότι ένας τελωνειακός σκοτώθηκε στην επίθεση.

Το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Αγκρί ανακοίνωσε ότι το όχημα κινούνταν από τη μεθοριακή περιοχή Ντογκούμπαγιαζίτ προς την πύλη εισόδου Γκουρμπουλάκ όταν δέχθηκε την επίθεση, βγήκε από τον δρόμο και ανετράπη. Ούτε αυτός διευκρίνισε ποιος ευθύνεται για την επίθεση.

Κάποια τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι την επίθεση εξαπέλυσαν αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).