Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Τουρκία – Πόσα χρόνια πρέπει να δουλεύουν για να αγοράσουν την τσάντα της Εμινέ Ερντογάν



Τα χρόνια που πρέπει να δουλέψει ο τούρκος πολίτης για να αγοράσει την τσάντα και το ρολόι της Εμινέ, συζύγου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπολόγισε η τουρκική ιστοσελίδα boldmedya.

Οπως, μάλιστα, σημειώνει το κόστος για την 50 χιλιάδων δολαρίων τσάντα μάρκας Hermes της Εμινέ Ερντογάν αυξάνεται εκθετικά.

Η τσάντα και το ρολόι…

Ενώ στις αρχές του έτους εργαζόμενος με τον κατώτατο μισθό για να αγοράσει μία τσάντα Hermes, έπρεπε να δουλέψει 132 μήνες, μετά την αστρονομική αύξηση στο συνάλλαγμα πρέπει να εργαστεί 208 μήνες (17,5 χρόνια).

Ο εργαζόμενος με τον κατώτατο μισθό για να πάρει τσάντα Ηermes πρέπει να εργαστεί επιπλέον 6,5 χρόνια.

Η Εμινέ Ερντογάν, η οποία είναι γνωστό ότι κλείνει για τον εαυτό της καταστήματα στο εξωτερικό λόγω του πάθους της για την πολυτέλεια, φοράει ρολόι χειρός Chopard με τιμή 30.000 ευρώ.

Στις αρχές του έτους, για να το αγοράσει ένας αμειβόμενος με τον κατώτατο μισθό έπρεπε να δουλέψει για 97 μήνες και τώρα μετά το συναλλαγματικό σοκ θα πρέπει να δουλέψει 140 μήνες (12 χρόνια).

… οι άνθρωποι και τα σκουπίδια…

Την ίδια στιγμή, βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας δείχνει ανθρώπους να μαζεύουν τρόφιμα από τα σκουπίδια.

Στο βίντεο που ακολουθεί, πολίτης ενημερώνει τον δημοσιογράφο για τους ανθρώπους που μαζεύουν τρόφιμα από τα σκουπίδια…

Από το 0:50 ως το τέλος του βίντεο διακρίνονται οι 3 άνθρωποι να… επιλέγουν από τους κάδους απορριμμάτων…

 

…και ο τουρκικός εθνικισμός

Η λύση για ν’ αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα είναι για τον γνωστό Γιγίτ Μπουλούτ, έναν από τους επικεφαλής συμβούλους του Ερντογάν και μέλους του Προεδρικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, η κατάληψη της Θράκης, και, γιατί όχι, της… Θεσσαλονίκης.

Αυτό, άλλωστε, έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Αν η παγκόσμια αυτοκρατορική δομή συνεχίσει να επιτίθεται σε κάθε πεδίο στο μεγάλο τουρκικό έθνος, τότε το μεγάλο τουρκικό έθνος θα επιστρέψει στα σύνορα του Εθνικού Ορκου».

 

Θέλοντας να καταδείξει την κατάντια του καθεστώτος, ο επίσης γνωστός εξόριστος τούρκος διανοούμενος Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν ερμήνευσε τις θλιβερές δηλώσεις Μπουλούτ.

«Ο επικεφαλής σύμβουλος του Ερντογάν κ. Μπουλούτ απειλεί τον κόσμο με επέκταση σχετικά με τη συνεχιζόμενη υποτίμηση της λίρας» σημειώνει ο κ. Τσαμάν, παραθέτοντας και τη δήλωση Μπουλούτ:

 

Ο εθνικός όρκος

Ο τουρκικός εθνικός όρκος είναι η διακήρυξη, το 1920, έξι σημείων των τούρκων εθνικιστών που θέτει τα σύνορα της μελλοντικής Τουρκικής Δημοκρατίας, στα όρια της ηττημένης κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τα οποία συμπεριλαμβάνουν, «τις περιοχές του Κιρκούκ, της Θεσσαλονίκης, του Χαλεπίου και της Μοσούλης».