Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τουρκία: Ποινή φυλάκισης 12 ετών σε Έλληνα πολίτη που κατηγορήθηκε για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας..



Ποινή φυλάκισης 12 ετών επιβλήθηκε στον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, που κατηγορείται από την Τουρκία για πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας.

Οι δικηγόροι του 67χρονου Έλληνα πολίτη με καταγωγή από τη Συρία υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις, όπως μετέδωσε το OPEN.

Αναμένεται να ασκηθεί έφεση προκειμένου να αθωωθεί και να ελευθερωθεί. 

O 67χρονος επιχειρηματίας ζει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νότια προάστια της Αττικής. Όπως τονίζουν οι συγγενείς του, ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα συνεργάζεται με λατομείο στη βόρεια Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια επέκτεινε τις δραστηριότητές του, εισάγοντας χαλιά από την Τουρκία.

Τον Μάιο ταξίδεψε με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες στη γειτονική χώρα προκειμένου να επισκεφθεί έκθεση χαλιών και να συνάψει εμπορικές συμφωνίες. Από τότε, η οικογένειά του είχε χάσει τα ίχνη του.

O Αμπάρα φέρεται να συνελήφθη στις 19 Μαΐου στο Γκαζιαντέπ, όπου είχε μεταβεί με Έλληνα συνεργάτη του για να αγοράσουν χαλιά. Εκεί δέχτηκε επίθεση ομάδα ενόπλων με πολιτικά ρούχα και στη συνέχεια συνελήφθη.

Από την πλευρά της η Αθήνα είχε κάνει λόγο για ένα fake news της τουρκικής μονταζιέρας.