Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

16 °C

Σήμερα, 9. Δεκεμβρίου 2021

Τουρκία: Νέες προκλητικές δηλώσεις Οκτάι - "Να μην αυθαδιάζουν οι Έλληνες"Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας μετά τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για αμυντική συνεργασία. Σε νέες δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, έστρεψε τα πυρά του εναντίον Ελλάδας και Κύπρου, ενώ έφτασε στο σημείο να απειλήσει ευθέως την Αθήνα με τιμωρία.

"Με όποιον θέλουν να κάνουν συμφωνίες, ας κάνουν. Και ό,τι είδους συμφωνία θέλουν ας κάνουν. Να μην αυθαδιάζουν βασιζόμενοι στις συμφωνίες και σε αυτούς με τους οποίους τις έκαναν. Από εδώ, τα υπενθυμίζει και πάλι στους Έλληνες και στους Ελληνοκύπριους. Αν το κάνουν, γνωρίζουν πολύ καλά από το παρελθόν την απάντηση που θα πάρουν", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οκτάι.

 Ενώ η Άγκυρα επιμένει να προκαλεί στην ανατολική Μεσόγειο, η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις τουρκικές ενέργειες και προκλήσεις με ψυχραιμία και απαντά ότι θα παραμείνει προσηλωμένη στη νομιμότητα.

Την ίδια ώρα, το ερευνητικό Oruc Reis συνεχίζει τις έρευνες σε μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας, ενώ ο κυπριακός τύπος αποκαλύπτει πως το τουρκικό ναυτικό έστειλε προ ημερών δύο πολεμικά πλοία γύρω από το ερευνητικό σκάφος Nautical Geo που πραγματοποιούσε έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, προκαλώντας κυματισμό και αναγκάζοντάς το να επιστρέψει στη Λάρνακα.