Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τουρκία- Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών- 18 νεκροί-553 τραυματίες, δεκάδες εγκλωβισμένοι



Σε τουλάχιστον 18 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών που έπληξε την Παρασκευή την ανατολική Τουρκία, ανακοίνωσαν τα ξημερώματα του Σαββάτου οι τουρκικές αρχές σε νέο τους απολογισμό, τονίζοντας πως οι τραυματίες ξεπερνούν τους 500.

Ο σεισμός, μεγέθους 6,8 βαθμών, έπληξε την επαρχία Ελαζίγ, που απέχει περίπου 550 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Άγκυρα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ελαζίγ και πέντε ακόμη στην γειτονική επαρχία Μαλάτεια, δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτσά. Πρόσθεσε πως 553 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Διασώστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν περισσότερους από 30 ανθρώπους κάτω από χαλάσματα γκρεμισμένων κτιρίων στο Ελαζίγ, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως όλοι οι αρμόδιοι φορές έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών στις πληγείσες περιοχές.