Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τουρίστρια στο Ντουμπάι καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή… τσακώθηκε σε ξενοδοχείο!



Η 22χρονη Asa Hutchinson από τη Μεγάλη Βρετανία βρισκόταν μαζί με τους φίλους της στο λόμπι ξενοδοχείου όταν ένας μεθυσμένος άνδρας από τη Σουηδία σηκώθηκε από τον καναπέ και επιχείρησε να τους επιτεθεί. Ο άνδρας εξοργίστηκε επειδή είδε τους νεαρούς να τον φωτογραφίζουν.

Η νεαρή ισχυρίζεται πως δεν είχε καμία εμπλοκή στον καβγά και το μόνο που έκανε ήταν να πετάξει τα σπασμένα γυαλιά στον κάδο.

Άμεσα ήρθε στο σημείο η αστυνομία και η 22χρονη βρέθηκε στα κρατητήρια λόγω μήνυσης που της έκανε ο Σουηδός. Οι φίλοι της επέστρεψαν στη Μεγάλη Βρετανία και τότε ο άνδρας αποφάσισε να κατηγορήσει μόνο τη νεαρή για την επίθεση.

 

Η νεαρή κατάφερε να επιστρέψει σπίτι της αλλά στο δικαστήριο καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση.

Σύμφωνα με τον Σουηδό, οι φίλοι της Asa έβγαζαν selfies ενώ ο ίδιος κοιμόταν και εν τέλει ξύπνησε επειδή τον χτύπησαν στο πρόσωπο. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως μόλις άνοιξε τα μάτια του είδε την παρέα των νεαρών να τον έχει περικυκλώσει και να γελάει. Στη συνέχεια τους ακολούθησε έξω από το ξενοδοχείο και τους προειδοποίησε πως θα καλέσει την αστυνομία.

Οι νεαροί οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και κατάφεραν να πάρουν πίσω τα διαβατήρια τους πληρώνοντας πρόστιμο επειδή είναι Βρετανοί πολίτες. Ο Σουηδός, μαθαίνοντας πως η Asa κατοικεί στο Ντουμπάι αποφάσισε να μεταφέρει τις κατηγορίες στην ίδια για να δικαστεί κάτω από τον νόμο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Για καλή της τύχη, η Asa βγήκε από τα κρατητήρια πριν ξεκινήσει η δίκη και επέστρεψε στο σπίτι της στο Έσεξ της Βρετανίας. Οι δικηγόροι της ισχυρίστηκαν πως στο αστυνομικό τμήμα την πίεζαν αφόρητα να υπογράψει έγγραφα στα αραβικά, στα οποία έπαιρνε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την επίθεση στον άνδρα, κάτι το οποίο και έκανε αφού την απείλησαν πως θα πήγαινε στη φυλακή. Τελικά κατάφερε να βγει από τα κρατητήρια με την βοήθεια των δικηγόρων της.