Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Τι λες τώρα! Αυτά είναι τα πιο ακριβά ποτά στον κόσμο... Ποια είναι η αστρονομική τιμή τους;



Θα έδινες ποτέ 160.000 δολάρια για ένα μπουκάλι...κρασί που μάλιστα είναι τόσο παλιό που δεν πίνεται; Κι όμως θα κοστίσει κάτι παραπάνω αν αποφασίσεις να συμπληρώσεις την κάβα σου με κάποιο από τα παρακάτω ποτά.

Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne

Πρόκειται για το ακριβότερο κονιάκ του κόσμου. Και όχι μόνο για το περιεχόμενο αλλά και για την συσκευασία του. Η παραγωγή του ξεκίνησε το 1776 και παλαιώνει σε βαρέλια για περισσότερο από 100 χρόνια. Η φιάλη του είναι επενδυμένη με χρυσό 24 καρατίων και πλατίνα, ενώ είναι διακοσμημένο με 6.500 πιστοποιημένα διαμάντια. Τη φιάλη κατασκεύασε ο Jose Davalos και η τιμή της ανέρχεται στα 1.946.000 δολάρια.

La Ley del Diamante (Diamond Sterling) Tequila

Και εδώ πληρώνεις ακριβά τόσο το μπουκάλι, όσο και το ποτό. Η φιάλη είναι κατασκευασμένη στο χέρι και συνεργάστηκαν 32 Μεξικάνοι τεχνίτες γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Πλατίνα και ασήμι σε συνδυασμό με 6.000 διαμάντια διακοσμούν την πιο ακριβή τεκίλα του κόσμου. Όσο για το περιεχόμενο, τριών, έξι και εννέα ετών τεκίλα είναι ανακατεμένες σε ιδανική αναλογία. Η τιμή της φιάλης είναι 1.547.880 δολάρια.

DIVA Premium Vodka

Οι πρώτες ύλες αλλά και η διύλισή της είναι αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει. Είναι κατασκευασμένη από φυσικό μεταλλικό νερό και έχει αποσταχθεί τρεις φορές. Την πρώτη μέσω πάγου, μετά από σκανδιναβική σημύδα και τέλος από κοκκοποιημένα διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους. Το μπουκάλι της είναι διακοσμημένο από πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. Η τιμή της κυμαίνεται περίπου στα 1.060.000 δολάρια και μπορεί ν΄ αλλάξει ανάλογα με τους πολύτιμους λίθους που θέλεις να υπάρχουν στο μπουκάλι σου.

Wine 1787 Chateau Lafite

Είναι τόσο παλιό αυτό το κρασί που οι περισσότεροι αμφιβάλουν στο αν πίνεται. Το Chateau Lafite είχα αγοραστεί αρχικά από τον Thomas Jefferson στην Γαλλία και πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο το 1985. Ιδιοκτήτης του πλέον ένας Άγγλος συλλέκτης που έδωσε το ποσό των 160.000 δολαρίων για να το αποκτήσει.

Nun’s Island, 25-Year-Old Pure Pot Still Whisky

Είναι η ακριβότερη ετικέτα ουίσκι που κυκλοφορεί. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε πολλές πληροφορίες γι’ αυτό. Τα μπουκάλια διυλίστηκαν το 19ο αιώνα, ενώ το αποστακτήριο Galway σταμάτησε την παραγωγή και έκλεισε το 1908. Η φιάλη εκτιμάται στην τιμή των 194.660 δολάρια.

Wray and Nephew Rum

Πρόκειται για το πιο ακριβό ρούμι του κόσμου. Είναι φτιαγμένο από τους γνωστούς Τζαμαϊκανούς αποστάκτες Wray και Nephew και εμφιαλώθηκε τη δεκαετία του ’40 και αποτελείται από ένα μείγμα διάφορων ρούμι. Χρονολογείται όμως από 1915. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μόνο τέσσερα κλειστά μπουκάλια και το κόστος τους είναι 50.630 δολάρια το καθένα.

Perrier-Jouet 2000 Belle Epoque

Ο γνωστός οίκος δημιουργήθηκε το 1811 και πήρε το όνομα του από τον ιδρυτή και τη γυναίκα του. Είναι ένας οίκος που τολμάει να πρωτοπορεί, όπως το 1845 που ήταν ο πρώτος οίκος που κυκλοφόρησε ξηρή σαμπάνια. Έτσι κυκλοφόρησε και τη Perrier-Jouet 2000 Belle Epoque σε περιορισμένη κυκλοφορία φιαλών. Κοστίζει 50.000 ευρώ και η φιάλη της είναι διακοσμημένη με τα γνωστά λουλούδια του οίκου.

Νερό Kona Nigari

Δεν υπάρχουν μόνο ακριβά ποτά, αλλά και ακριβά νερά. Το Kona Nigari παρασκευάζεται στην Ιαπωνία και ένα μικρό μπουκαλάκι κοστίζει περίπου 20 ευρώ. Πρόκειται για αφαλατωμένο νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα. Το νερό προέρχεται από τις θάλασσες της Χαβάης και αντλείτε από βάθος περίπου 2000 ποδιών. Πολλοί είναι και εκείνοι που του αποδίδουν ιαματικές ιδιότητες.