Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Τι αποκαλύπτει Ρώσος διαπραγματευτής για τις συνομιλίες Ουκρανίας- Ρωσίας



Ο επικεφαλής των ρώσων διαπραγματευτών επιβεβαίωσε ένα ρεπορτάζ ότι "αρκετές μεγάλης διάρκειας συνομιλίες" πραγματοποιήθηκαν σήμερα με τον επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες ως προς το περιεχόμενο των συνομιλιών. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία υπέβαλε μια νέα γραπτή πρόταση, αλλά ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι δεν την έχει δει, ούτε έχει ακούσει κάτι σχετικό.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ρωσίας Ντίμιτρι Πεσκόφ δήλωσε- τις προηγούμενες μέρες- πως η Μόσχα περιμένει την απάντηση της Ουκρανικής Κυβέρνησης σχετικά με το προσχέδιο με διαπραγματευτικούς όρους για τον τερματισμό του πολέμου που της έχει σταλεί.
«Η πλευρά μας παρέδωσε προσχέδιο στους Ουκρανούς, το οποίο περιλαμβάνει ξεκάθαρους όρους», είπε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους σύμφωνα με το Sputnik, τονίζοντας πως η μπάλα είναι πια στην ουκρανική πλευρά. «Περιμένουμε την απάντησή τους».
Ο Πεσκόφ τόνισε επίσης πως η ουκρανική πλευρά δεν επιδιώκει να «δυναμώσει» τη διαπραγματευτική διαδικασία.