Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Θετική στον κορωνοϊό η Αναλένα Μπέρμποκ- Αναβάλλεται το ταξίδι της στην Ελλάδα



Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ με αποτέλεσμα να αναβληθεί το ταξίδι της στην Ελλάδα.

Η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, επρόκειτο να ταξιδέψει αύριο στην Ελλάδα από το Πακιστάν και να γίνει δεκτή από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίσης θα πραγματοποιούνταν συνάντηση και με τον ομόλο της Νίκο Δένδια.

«Μετά από ένα rapid test κορωνοϊού λίγο μετά την έναρξη της επίσκεψής της στο Πακιστάν, η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ ακύρωσε όλα τα άλλα ραντεβού της». Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστοφερ Μπέργκερ, την Τρίτη στο περιθώριο του ταξιδιού στην πακιστανική πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ από το Ισλαμαμπάντ, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος η κυρία Μπέρμποκ διαπίστωσε ότι είχε χάσει τη γεύση της και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε κατόπιν ήταν θετικό. Υπήρχε θετικό κρούσμα στο οικογενειακό της περιβάλλον το Σαββατοκύριακο, με το οποίο όμως η υπουργός ήρθε σε ελάχιστη επαφή και υποβαλλόταν συνεχώς σε τεστ.

Η κ. Μπέρμποκ αναμένονταν επίσης να μεταβεί την επομένη εβδομάδα στην Άγκυρα, για να συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε δηλώση της, η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας , ανέφερε νωρίτερα:

«Επισκέπτομαι έναν από τους στενότερους εταίρους μας στην Ευρώπη. Τόσο σχετικά με την στήριξη της Ουκρανίας και την από κοινού ευρωπαϊκή αντίδραση στην επίθεση της Ρωσίας όσο και σχετικά με την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε την κλιματική κρίση και να επιταχύνουμε μαζικά την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην Αθήνα έχουμε ομοϊδεάτες», αναφέρει μεταξύ άλλων η κυρία Μπέρμποκ στη δήλωσή της, ενόψει των επισκέψεών της κατά σειρά στο Πακιστάν, στην Ελλάδα και στην Τουρκία.