Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Θάνατος Τζορτζ Φλόιντ: Εκατοντάδες διαδηλωτές σε Λονδίνο και Βερολίνο..ΕΙΚΟΝΕΣ



Εκατοντάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν σήμερα στο Λονδίνο και στο Βερολίνο σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διαδηλωτές στις ΗΠΑ που έχουν βγει στους δρόμους έπειτα από τον φόνο ενός Αφροαμερικανού, του Τζορτζ Φλόιντ, από έναν λευκό αστυνομικό στην Μινεάπολις.

 Οι διαδηλωτές γονάτισαν στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ του Λονδίνου, φωνάζοντας "Καμία δικαιοσύνη, καμία ειρήνη" και στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το κοινοβούλιο και κατέληξαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο, κρατώντας πόστερ που έγραφαν "Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ", "Σταματήστε να μας σκοτώνετε" και "Ποιός θα είναι ο επόμενος;".

Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ μετά την σύλληψή του την Δευτέρα προκάλεσε ένα κύμα διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ και απελευθέρωσε την συσσωρευμένη οργή για τον ρατσισμό που επικρατεί στο αμερικανικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης.

Κάποιες από τις διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε βίαιες όταν διαδηλωτές εμπόδισαν την κίνηση των αυτοκινήτων, έβαλαν φωτιά και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να τους απωθήσουν. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ