Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θαλάσσια μικροσκοπικά ζωύφια έφαγαν πόδια νεαρού σε παραλία Μελβούρνη (Φωτό)



Ένα απίστευτο πραγματικά περιστατικό συνέβη σε παραλία της Μελβούρνης όταν θαλάσσια μικροσκοπικά ζωύφια «έφαγαν» τα πόδια ενός νεαρού.

Όλα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου όταν ο 16χρονος Sam Kanizay θέλησε λίγο να βρέξει τα πόδια του στη θάλασσα.

Όμως, έπειτα από λίγη ώρα αισθάνθηκε ενόχληση στα πόδια του. Τα άκρα του μούδιασαν, κάτι το οποίο απέδωσε αρχικά στο παγωμένο νερό, όμως μετά κοιτώντας τα είδε να τρέχει άφθονο αίμα.

Τι είχε γίνει; Χιλιάδες μικροσκοπικά θαλάσσια πλάσματα του έτρωγαν τη σάρκα ενώ εκείνος βρισκόταν στο νερό.

Οι παρακάτω εικόνες είναι σοκαριστικές.

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι μάλλον θα χτύπησα σε κάποια πέτρα μέσα στο νερό αλλά όταν είδα ότι το αίμα ήταν παντού και στα δύο μου τα πόδια τότε κατάλαβα ότι κάτι άλλο είχε συμβεί», δήλωσε σοκαρισμένος ο 16χρονος.

Ο νεαρός κατάφερε να βρει το κουράγιο και να περπατήσει μέχρι το σπίτι του. Οι γονείς του σοκαρισμένοι όταν τον είδαν τον πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο. 

Οι γιατροί που περιέθαλψαν τον ανήλικο παραδέχτηκαν πως ήταν πρωτόγνωρο περιστατικό. Όπως είπαν, οι πληγές στα πόδια του Sam είχαν μέγεθος παρόμοιο με τη μύτη μιας βελόνας.

Θαλάσσιοι μελετητές που κλήθηκαν να μελετήσουν τα περίεργα θαλάσσια πλάσματα δεν ήταν σε θέση να πουν αν πρόκειται για ψείρες θαλάσσης ή κάποια άλλα μικροσκοπικά ζωύφια.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ένα παρόμοιο περιστατικό είχε καταγραφεί δύο περίπου χρόνια πριν όταν σε άλλη κοντινή παραλία ένας άλλος έφηβος βρέθηκε με τα ίδια τραύματα.