Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022 -

Telegraph:Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως τα Ελγίνεια Μάρμαρα ανήκουν στους ΒρετανούςΗ "Ελληνική" κυβέρνηση αναγνώρισε πως το Βρετανικό Μουσείο είναι νόμιμος ιδιοκτήτης των Ελγίνειων Μαρμάρων!

Άρθρο που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, αναφέρει πως:

 

«Η ελληνική κυβέρνηση τελικά αναγνώρισε ότι το Βρετανικό Μουσείο είναι νόμιμος ιδιοκτήτης των "Ελγίνειων" Μαρμάρων» και σχολιάζει την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη, που σημειώνει ότι: «η οδός για τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι η διπλωματική και η πολιτική».

 

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα τονίζει πως η ανακοίνωση τους εξέπληξε όλους, καθώς ήρθε στο φως έπειτα από την αποστολή μιας πολυσέλιδης αναφοράς στην κυβέρνηση από το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers (συνεργάτες με την Αμάλ Κλούνεϊ), αναφέροντας ότι αν η Ελλάδα προχωρούσε δικαστικά στη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα θα είχε μόνο 15% πιθανότητες να κερδίσει τη διαμάχη σε βρετανικό δικαστήριο.

 

Τέλος, η Daily Telegraph, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι: « Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε ότι και ένα διεθνές δικαστήριο δεν θα κατέληγε σε διαφορετικό αποτέλεσμα»!