Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τεχνητή νοημοσύνη-Ιταλία: Απαγορεύτηκε το Chat GPT για λόγους ασφαλείας...



Στην απαγόρευση της πιο προηγμένης εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft προχώρησε η κυβέρνηση στην Ιταλία με αιτιολόγηση που θυμίζει και την απαγόρευση του TikTok, το οποίο και έχει φάει «μπλόκο» από αρκετά κυβερνητικά κινητά σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση αντίστοιχα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για την εφαρμογή Chat GPT, για την οποία και η δημοφιλής εταιρείας κατασκευής λογισμικού, Microsoft, είχε δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια, για να την κατασκευάσει.

Η απαγόρευση τέθηκε, καθώς παρατηρήθηκε ότι ως προς την ασφάλεια, είναι διάτρητη. Τι πάει να πει αυτό; Οτι χάκερς κατάφεραν να «σπάσουν» τους κωδικούς ασφαλείας και έτσι κατάφεραν να υποκλέψουν προσωπικές συνομιλίες, αλλά και προσωπικά δεδομένα όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών, με τους οποίους και είχαν αγοραστεί οι πιο προηγμένες εκδόσεις της εφαρμογής. Η υπηρεσία προστασία προσωπικών δεδομένων στην Ιταλία επικαλέστηκε ότι το «μπλόκο» μπαίνει σε όλη την επικράτεια καθώς δεν υπάρχει προστασία για τους χρήστες.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η εφαρμογή έχει απαγορευτεί, ήδη, σε Ρωσία, Ιράν, Κίνα και Βόρεια Κορέα, ενώ η Ιταλία γίνεται και επίσημα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, που βάζει ανάλογο «στοπ».

Οι χρήσεις σε ραντεβού

Τεράστια και τρομακτικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα βήματα που κάνει η τεχνητή νοημοσύνη μετά και τις σχετικές οδηγίες που δέχεται από... ανθρώπινο χέρι. Μετά και τον άνδρα από τη Βρετανία που ζήτησε από το ρομπότ να του φτιάξει εταιρεία, εντολή στην οποία ανταποκρίθηκε και του έφτιαξε μία επικερδής εταιρείας, αξίας 21.000 λιρών, η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται πλέον και στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση και δη στο φλερτ, καταγράφοντας μάλιστα και επιτυχίες όπως και στην παρακάτω περίσταση.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει το New York Post, η εφαρμογή γνωστή και ως «ChatGPT» χρησιμοποιήθηκε από έναν χρήστη του Tinder, ο οποίος κατέγραψε την όλη διαδικασία ενός τυπικού «πεσίματος» από το ρομπότ του σε βίντεο και την ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok. «Στη ζωή πρέπει να είσαι προσαρμοστικός και το ίδιο ισχύει, προφανώς, και για το Tinder που είναι άκρως ανταγωνιστικό», είπε σχετικά με τον ιστότοπο γνωριμιών Dimitri, ο οποίος ανέβασε το βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό και συγκέντρωσε περισσότερες από 700.000 προβολές.