Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Συρία "ώρα μηδέν": Μόσχα, Τεχεράνη και Άγκυρα «επικήρυττουν» τις αμερικανικές δυνάμεις



Η σύγκρουση στην Συρία τώρα ξαναρχίζει μετά την ισραηλινή (κατά Ρώσους και Σύρους) επίθεση που έλαβε χώρα σήμερα τα ξημερώματα. Αυτό που θα αλλάξει είναι πλέον ότι θα φανερωθούν οι πραγματικά εμπόλεμες οντότητες και δεν θα υπάρχουν «αντιπρόσωποι» και αυτές θα είναι οι ΗΠΑ, Ρωσία, Ιράν, Τουρκία, κάποιες δυτικές χώρες και κυρίως η Γαλλία και όπως όλα δείχνουν θα εμπλακεί εν μέρει και το Ισραήλ.

H εμφάνιση της οργάνωσης “Popular Resistance in Eastern Region” στα μετόπισθεν των Αμερικανών με αντιαμερικανικό προσανατολισμό δίνει το στίγμα του τι θα ακολουθήσει στην βόρεια Συρία όπου υπάρχει αμερικανική παρουσία καθώς Μόσχα, Τεχεράνη και Άγκυρα έχουν αποφασίσει την εκδίωξη τους με κάθε μέσον.

Λέγεται πως η τσκτική που θα χρησιμοποιθεί θα είναι η δημιουργία ενός εντελώς αφιλόξενου περιβάλοντος κατά των αμερικανικών δυνάμεων, ένα είδος «επικύρηξης» μέχρι να αναγκαστούν να αποσυρθούν από την Συρία

Στην κουρδόφωνη Hasakah και στο Qamishli βρίσκονται κυβερνητικές δυνάμεις αυτή την στιγμή εκατοντάδες Σύρων αραβόφωνων αλλά και κουρδόφωνων στρέφονται προς τη νέα οργάνωση προς στρατολόγηση

Οι νεοσχηματισθείσες μονάδες θα ενσωματωθούν παραστρατιωτικά στο συριακό Στρατό ή καλύτερα θα βοηθούν το έργο του κάνοντας πόλεμο φθοράς σε Αμερικανούς και Κούρδους.

Το ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για κατοίκους που προέρχονται από πόλεις οι οποίες ελέγχονται από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Syrian Democratic Forces (SDF) και εντάσσονται στις συριακές δυνάμεις ενώ αυτή την σρτιγμή η σχέση των SDF με την Δαμασκό χαρακτηρίζεται περίπλοκη.

Το ενδιαφέρον λοιπόν είναι ότι λίγες ημέρες μετά την απόφαση των Ρωσία, Ιράν και Τουρκία να αναλάβουν εξολοκλήρου την Συρία και ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα, εμφανίστηκε σε περιοχές ελεγχόμενες από τους SDF η οργάνωση “Popular Resistance in Eastern Region” η οποία ανακήρυξε τον πόλεμο κατά των SDF και των αμερικανικών δυνάμεων της Συρίας

Ακόμα δεν είναι γνωστό από ποιους αποτελείται και αν έχει δεσμούς με την συριακή κυβέρνηση, λέγεται όμως ότι είναι υπεύθυνη για μια βομβιστική επίθεση κατά Αμερικανών στην περιοχή al-Shaddadi στην Χαζάκα.

Οι Αμερικανοί δεν έχουν παραδεχτεί τις απώλειες αυτές αλλά θεωρείται βέβαιο ότι η οργάνωση και υπάρχει και τους κτυπάει με σκοπό την πρόκληση απωλειών και ήδη είδε το φως της δημοσιότητας το πρώτο βίντεο που δείχνει ότι όντως κτυπήθηκαν Αμερικανοί στρατιώτες.

Πολλοί πιστεύουν ότι η οργάνωση θα έχει όλη την απαραίτητη ρωσική και ιρανική βοήθεια που είναι αναγκαία για να κάνουν τους Αμερικανούς να νιώσουν το λιγότερο ανεπιθύμητοι.

Αυτή την στιγμή πάντως ούτε και οι Κούρδοι είναι ευχαριστημένοι με τους Αμερικανούς καθώς βλέπουν ότι δεν προτίθενται ή και δεν είναι ικανοί να τους προσφέρουν το πολυπόθητο κράτος που ζητούν εδώ και αιώνες.

Όσο για τους κατοίκους της Ράκα δεν θεώρησαν και πολύ «ανθρωπιστικούς τους βομβαρδισμούς των Αμερικανών για να εκδιωχθεί το ISIS και προτιμούν την εξουσία της Δαμασκού από την αμερικανική παρουσία στην περιοχή

 Όσο για τους Ρώσους, δεν έχουν ξεχάσει την σφαγή των Ρώσων μισθοφόρων της Wagner κοντά στην Ντέιρ Εζόρ. Για όσους ξέρουν την ρωσική ψυχοσύνθεση απαντούν σε χρόνο που επιλέγουν αυτοί και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Αμερικανός υπουργός Άμυνας για επίθεση στη Συρία: «Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα αυτή την ώρα»

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις «δεν αποκλείει τίποτα» ως αντίδραση στη φερόμενη χημική επίθεση στη Ντούμα στη Συρία και καθιστά τη Μόσχα υπεύθυνη για την ύπαρξη χημικών παραγόντων σε αυτό το θέατρο του πολέμου.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε, είναι γιατί χρησιμοποιούνται ακόμη χημικά όπλα, ενώ η Ρωσία ήταν ο εγγυητής της κατάργησης όλων των χημικών όπλων», δήλωσε σήμερα ο Μάτις στους δημοσιογράφους υποδεχόμενος στο Πεντάγωνο τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ μπεν Χαμάντ Αλ-Θάνι.

Η Ρωσία είχε εγγυηθεί την καταστροφή όλων των συριακών χημικών όπλων τον Σεπτέμβριο του 2013, όμως το συριακό καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ φέρεται να χρησιμοποίησε χημικούς παράγοντες πολλές φορές από τότε εναντίον των Σύρων ανταρτών.

«Αυτός είναι ο λόγος που, σε συνεργασία με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, από το ΝΑΤΟ μέχρι το Κατάρ, θα ασχοληθούμε με αυτό το πρόβλημα», πρόσθεσε ο Μάτις.

«Δεν αποκλείω τίποτα αυτή την ώρα», πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση αν οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να εξαπολύσουν αεροπορικά πλήγματα εναντίον του συριακού καθεστώτος.