Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Συρία: Μαίνεται η μάχη κατά του ISIS- 28 τζιχαντιστές νεκροί στην Ντέιρ Εζόρ



Τουλάχιστον 28 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στο τελευταίο τους οχυρό, στην ανατολική Συρία, το οποίο δέχεται σφυροκόπημα από την αραβοκουρδική συμμαχίας που υποστηρίζει η αεροπορία του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλης της μη κυβερνητικής οργάνωσης «τα πλήγματα συνεχίζονται και ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί»..

Οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ) –Κούρδοι και Άραβες– με την αεροπορική υποστήριξη του συνασπισμού της Ουάσινγκτον, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές του ISIS από το ύστατο προπύργιό του στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στα σύνορα με το Ιράκ.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου πριν από 15 ημέρες ο στρατηγός Φρανσουά Παριζό, διοικητής των γαλλικών δυνάμεων που επιχειρούν υπό τις διαταγές του διεθνούς συνασπισμού, διαβεβαίωσε ότι οι τζιχαντιστές δεν ελέγχουν πλέον παρά μόνο μια λωρίδα γης ανάμεσα στις πόλεις Χατζίν και Μπουκάμαλ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, και εκτίμησε πως ο αριθμός των τζιχαντιστών που έχουν απομείνει δεν ξεπερνά τις «μερικές εκατοντάδες». Παρόλα αυτά εκτίμησε ότι η μάχη εναντίον τους στην Ντέιρ Εζόρ θα διαρκέσει «τουλάχιστον δύο έως τρεις μήνες ακόμη».