Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συνελήφθη η "Vegan" που δεν έχει καμία συμπόνια για τον κρεοπώλη που σκοτώθηκε στη Ν. Γαλλία



Συνελήφθη η γαλλίδα βίγκαν (vegan) που ανήρτησε μήνυμα στον λογαριασμό της στο Facebook, στο οποίο αναφέρει ότι δεν τρέφει «καμία συμπόνια» για τον κρεοπώλη που σκοτώθηκε στη τζιχαντιστική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή, σε σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ.

Η γυναίκα αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστή με την κατηγορία της εξύμνησης της τρομοκρατίας. 

Αυτό είναι το μήνυμα που είχε αναρτήσει: [Ε, τι, σας σοκάρει ένας δολοφόνος που σκοτώθηκε από έναν τρομοκράτη; Εμένα όχι, δεν έχω καμία συμπόνοια γι'αυτόν, υπάρχει και δικαιοσύνη τελικά!»]

Η ανάρτηση αυτού του παράλογου μηνύματος προκάλεσε σοκ στους χρήστες του διαδικτύου και πολλοί καταδίκασαν τα λεγόμενά της.

Την Τρίτη ο πρώην βουλευτής της ριζοσπαστικής αριστεράς Στεφάν Πουσιέ καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή επειδή εξέφρασε στο Twitter την ικανοποίησή του για τον θάνατο του χωροφύλακα Αρνό Μπελτράμ στην ίδια επίθεση.

Εκτός από τον Αρνό Μπελτράμ, τον αξιωματικό της γαλλικής χωροφυλακής που έχασε τη ζωή του παίρνοντας τη θέση ενός ομήρου στην επίθεση του τζιχαντιστή Ραντουάν Λακντίμ στο σουπερμάρκετ Super U, τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ανάμεσά τους ο υπεύθυνος του κρεοπωλείου, Κριστιάν Μεντβ.

Η ομοσπονδία κρεοπωλών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της vegan εξαιτίας της ανάρτησής της, η οποία πλέον έχει διαγραφεί από το Facebook. Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και γαλλικά ΜΜΕ.