Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συνάντηση αξιωματούχων από Ιράν, Ουκρανία και Καναδά για την κατάρριψη του αεροσκάφους



Αξιωματούχοι της αεροπορίας από το Ιράν, την Ουκρανία και τον Καναδά είχαν σήμερα συνάντηση στην Τεχεράνη σχετικά με την έρευνα για τις συνθήκες κατάρριψης από το Ιράν του ουκρανικού επιβατικού αεροσκάφους την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με διαδικτυακή ανάρτηση της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης.

Δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους σχετικά με το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή και στους 176 επιβαίνοντες.

Οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν Ιρανοί ή είχαν διπλή υπηκοότητα. Ο Καναδάς, η Ουκρανία, η Βρετανία και άλλες χώρες που θρηνούν θύματα από την κατάρριψη του αεροσκάφους έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν την Πέμπτη στο Λονδίνο για να εξετάσουν την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη κατά της Τεχεράνης.

Η παραδοχή της Τεχεράνης το Σάββατο ότι κατέρριψε με πύραυλο το αεροσκάφος "από λάθος" έχει προκαλέσει αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα.

Οι διαδηλωτές, κυρίως φοιτητές, πραγματοποιούν από το Σάββατο διαδηλώσεις κατά του κατεστημένου με κάποιες από αυτές να έχουν σημαδευτεί από τη βίαιη αστυνομική καταστολή.