Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που ο 66χρονος ανοίγει πυρ κατά Ρεπουμπλικανών βουλευτών στη Βιρτζίνια



Σοκ προκαλεί το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ο 66χρονος Τζέιμς Χότζκινσον, ο άνδρας που φέρεται να πυροβόλησε κατά Ρεπουμπλικανών βουλευτών που έκαναν προπόνηση σε γήπεδο μπέιζμπολ της Βιρτζίνια την Τετάρτη, ανοίγει αδιακρίτως πυρ κατά των ανυποψίαστων θυμάτων του.

Στο βίντεο ακούγονται οι πυροβολισμοί από την καραμπίνα που φέρεται να κρατούσε ο 66χρονος, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε νεκρό από τα πυρά αστυνομικών.

Οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές φαίνονται να προσπαθούν να βρουν καταφύγιο ενώ την ίδια ώρα ένας από αυτούς - άγνωστο ποιος - πέφτει τραυματισμένος στο χορτάρι ενώ οι πυροβολισμοί εξακολουθούν να πέφτουν βροχή.

 

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Στιβ Σκάλις

Πιο σοβαρά τραυματισμένος ανάμεσα στους πέντε Ρεπουμπλικανούς που δέχτηκαν τα πυρά του Χότζκινσον, είναι ο βουλευτής Στιβ Σκάλις ο οποίος δέχθηκε σφαίρα στο μηρό.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν η κατάσταση του Σκαλίς, ο οποίος έχει ήδη υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση, κρίνεται ως κρίσιμη. Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί, έχει σοβαρή εσωτερική αιμορραγία και θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου αυτή να αντιμετωπιστεί.

Τον Σκαλίς επισκέφθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του Μελάνια και άφησε ένα μπουκέτο λουλούδια.

«Ο Στιβ Σκάλις, ένας από τους αληθινά μεγάλους ανθρώπους, είναι σε σοβαρή κατάσταση αλλά είναι μαχητής. Προσευχηθείτε γι' αυτόν» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο.

 
Υποστηρικτής του Σάντερς ο δράστης

O άνδρας που κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ εναντίον των κοινοβουλευτικών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος οι οποίοι προπονούνταν σε γήπεδο μπέιζμπολ κοντά στην Ουάσιγκτον δεν έκρυβε την οργή του για τον Ντόναλντ Τραμπ στις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μιλούσε με τα θερμότερα λόγια για τον Μπέρνι Σάντερς, τον ηγέτη της αμερικανικής αριστεράς, ο οποίος θεωρούσε ότι ήταν ο μοναδικός πολιτικός που κατανοεί την εργατική τάξη.

Ο 66χρονος που έμενε στο Ιλινόι διατύπωνε στον λογαριασμό του στο Facebook τη συμπάθειά του προς τον Μπέρνι Σάντερς, τον πρώην υποψήφιο στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο Χότζκινσον είχε προσφερθεί να βοηθήσει τον υποψήφιο στην εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2016.
«Μόλις έμαθα ότι ο φερόμενος δράστης (...) είχε προφανώς συμμετάσχει εθελοντικά στην εκστρατεία μου στις προεδρικές εκλογές.

Είμαι συγκλονισμένος από αυτήν την ποταπή ενέργεια. Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη στην κοινωνία μας και καταδικάζω αυτήν την ενέργεια με τον πλέον σθεναρό τρόπο» ήταν η αντίδραση του γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος σε ένα δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο Τζέιμς Χότζκινσον διατύπωνε τις ιδέες του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και υπέγραφε τακτικά σε λίστες υπογραφών στο change.org, μια πλατφόρμα που προωθεί προοδευτικές ιδέες στο Διαδίκτυο.

«Ο Τραμπ είναι ένας προδότης. Ο Τραμπ κατέστρεψε τη Δημοκρατία μας. Έχει φθάσει η ώρα να καταστρέψουμε τον Τραμπ και την παρέα του» είχε γράψει τον Μάρτιο ο φερόμενος ως δράστης στον λογαριασμό του στο Facebook.

Σύμφωνα με το προφίλ του, ο Τζέιμς Χότζκινσον προέρχεται από το Μπελβίλ, προάστιο του Σεντ Λούις. Διηύθυνε μια επιχείρηση επιθεώρησης οικιακών εργασιών.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο 66χρονος είχε μετακομίσει εδώ και δύο μήνες στην Αλεξάντρια, πόλη της πολιτείας της Βιρτζίνιας, που βρίσκεται κοντά στην Ουάσιγκτον.

Η τοπική εφημερίδα The Belleville News-Democrat δημοσίευσε μια φωτογραφία του Χότζκινσον όπου απεικονίζεται να διαμαρτύρεται έξω από ένα ταχυδρομείο το 2012, κρατώντας ένα πλακάτ με το σύνθημα «φορολογήστε τους πλούσιους».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πυροβολισμοί σε γήπεδο μπέιζμπολ στις ΗΠΑ - Τραυματίστηκε κορυφαίο στέλεχος των Ρεπουμπλικανών (φωτό & βίντεο)