Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Συγκλονιστική εικόνα: Παιδιά κάνουν μπάνιο σε κρατήρα από βόμβα



Συγκλονιστικές εικόνες, οι οποίες έρχονται σε άμεση αντίθεση με την... τουριστική καμπάνια της κυβέρνησης περί... μίας άλλης Συρίας, βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις εμπόλεμες ζώνες στη χώρα της Ασίας. Παιδιά χρησιμοποιούν ως πισίνα τον κρατήρα που προκάλεσε μία βόμβα, παίζοντας στο σημείο που πριν λίγα 24ωρα, κάποιοι άλλοι άνθρωποι είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή.

Η φωρτογραφία είναι από το Χαλέπι, την πόλη που είναι αποκλεισμένη και διεκδικείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες της αντιπολίτευσης. Η εικόνα «ανέβηκε» στα social media με το σχόλιο: «ό,τι και αν κάνει στο Χαλέπι ο Άσαντ, η ζωή δεν τελειώνει».

Τα παιδιά παίζουν και βουτάνε μέσα στον κρατήρα που έχει δημιουργηθεί στο μέχρι πρότινος οδόστρωμα, ανάμεσα στα γκρεμισμένα από τους βομβαρδισμούς κτήρια. Η συγκλονιστική εικόνα προέρχεται από την πλευρά της πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες. Σίγουρα, ανάλογες καταστάσεις θα υπάρχουν και στην πλευρά που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Ο πόλεμος δεν κάνει διακρίσεις...