Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Συγκινητικός 6χρονος με καρκίνο μάζεψε 2,5 εκατ. ευρώ για τα παιδιά με πνευμονία!



Είναι μόλις 6 χρονών και πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο. Κι όμως βρήκε το θάρρος, την αποφασιστικότητα και τη θέληση να βοηθήσει άλλα άρρωστα παιδιά. 

Ο Τάιν από την Ολλανδία, που διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο τον Μάιο, κατάφερε να συγκεντρώσει 2,5 εκατ. ευρώ για τα παιδιά που πάσχουν από πνευμονία. 

Πριν από τρεις ημέρες έκανε την έκκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να προσφέρει στα άρρωστα παιδιά να βάψει τα νύχια του και να κάνει μια δωρεά. 

«Βάψτε τα νύχια σας, κάντε μια δωρεά και μετά προκαλέστε τρεις φίλους σας να κάνουν το ίδιο», αναφέρεται στον ιστότοπο της πρωτοβουλίας του Τάιν.

«Με την εκστρατεία του (...) ήθελε να βοηθήσει παιδιά που πάσχουν από πνευμονία», εξήγησε η ολλανδική δημόσια τηλεόραση NOS.

«Ήταν μια τεράστια επιτυχία: ο DJ Άρμιν φαν Μπιούρεν, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε και πολλές άλλες διασημότητες έβαψαν τα νύχια τους» για την περίσταση, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο. 

Την περασμένη εβδομάδα, η οικογένεια του Τάιν έμαθε ότι η χημειοθεραπεία δεν μπόρεσε να μειώσει τις διαστάσεις του όγκου του.

«Σε πείσμα αυτής της άσχημης είδησης, θέλαμε να κάνουμε κάτι για τα παιδιά που κινδυνεύουν να μη φθάσουν καν την ηλικία των έξι ετών», εξήγησε ο πατέρας του, ο Χέριτ. 

«Είχαμε αυτή την ιδέα μαζί: ο Τάιν ήδη είχε βάψει τα νύχια του μαζί με έναν φίλο και του άρεσε πολύ», παρότι το να βλέπεις «άνδρες να βάφουν τα νύχια τους είναι λιγάκι ταμπού», συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Ο ολλανδικός Τύπος χαρακτηρίζει το αγοράκι ήρωα. Προχθές Παρασκευή η ταμπλόιντ εφημερίδα AD δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία ο ξανθομάλλης μικρός εικονίζεται με αμφίεση υπερήρωα υπό τον τίτλο «Σούπερ Τάιν».