Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

The Sun: Αναβάλλεται μέχρι τον Ιούνιο η συνάντηση του Τζόνσον με τον Τραμπ



Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να αναβάλει το ταξίδι το οποίο προγραμμάτιζε να κάνει στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, γράφει η εφημερίδα Sun στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Η συνάντηση των δύο ηγετών, που είχε αναγγελθεί ότι θα γινόταν νωρίς αυτή τη χρονιά, πλέον δεν προγραμματίζεται παρά για τον Ιούνιο, όταν θα διεξαχθεί η σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο Τζόνσον θέλει να επικεντρωθεί σε πιεστικά εσωτερικά ζητήματα το τρέχον διάστημα.

Βρετανικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει στα τέλη του Δεκεμβρίου ότι ο Τραμπ προσκάλεσε τον Τζόνσον να τον επισκεφθεί στον Λευκό Οίκο στις αρχές της τρέχουσας χρονιάς.

Ο Τραμπ θεωρεί πως οι κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ έχουν πλέον, μετά το Brexit, τη δυνατότητα να συνάψουν μια «τεραστίων διαστάσεων» νέα συμφωνία για τις εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, το πιθανολογούμενο ταξίδι του Τζόνσον στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία με σκοπό την έναρξη διαπραγματεύσεων για τη σύναψη διμερών συμφωνιών για το εμπόριο επίσης αναβλήθηκε.