Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Στο παρά 1' οι ολλανδικές αρχές πρόλαβαν τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα



Μεγάλη τρομοκρατική επίθεση από τζιχαντιστές με παγιδευμένα αυτοκίνητα, αποτράπηκε, την τελευταία στιγμή, στην Ολλανδία.

Όπως έγινε απόψε γνωστό από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Ολλανδίας, επτά άνδρες θεωρούνται ύποπτοι ότι προετοίμαζαν μια “μεγάλη τρομοκρατική επίθεση” στη χώρα, καθώς είχαν στην κατοχή τους 100 κιλά χημικών ουσιών, “που πιθανόν θα χρησιμοποιούσαν σε παγιδευμένα αυτοκίνητα”.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των υπόπτων, η αστυνομία βρήκε “σημαντικές ποσότητες πρώτων υλών που προορίζονταν για την κατασκευή ζωνών με εκρηκτικά” εξήγησε η εισαγγελία σε δελτίο Τύπου.

“Μια τραγωδία αποφεύχθηκε στη χώρα μας” διαβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημειώνοντας ότι οι αρχές παραμένουν “σε επαγρύπνηση”.

Πρόλαβαν την τρομοκρατική επίθεση στο παρά 1′
Κατά τη διάρκεια πολύμηνης έρευνας, η αστυνομία παρακολουθούσε μια “τρομοκρατική οργάνωση” με κεντρικό πρόσωπο έναν άνδρα ιρακινής καταγωγής, που καταδικάστηκε το 2017, καθώς επιχείρησε να μεταβεί σε εδάφη που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι επτά ύποπτοι προέρχονται από το Άρνεμ, το Ρότερνταμ και χωριά κοντά στις δύο πόλεις. Δύο εξ αυτών καταδικάστηκαν διότι επιχείρησαν να πάνε στο Ιράκ ή τη Συρία.

Οι ύποπτοι, ηλικίας 21 – 34 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου του Ρότερνταμ, θα παραμείνουν προφυλακισμένοι, υπό ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας.

 

 

Πηγή: newsit.gr