Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Στο εξώφυλλο περιοδικού για ομοφυλόφιλους ο πρίγκιπας Ουίλιαμ



O πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας που πόζαρε για το εξώφυλλο ενός περιοδικού για ομοφυλόφιλους, του Attitude, με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία μεταξύ των εντύπων αυτής της κατηγορίας στην χώρα.

«Να είστε υπερήφανοι για αυτό που είστε και να μην νιώθετε ντροπή» δηλώνει ο Ούιλιαμστο μηνιαίο τεύχος το οποίο θα κυκλοφορήσει την επόμενη Τετάρτη, απευθυνόμενος στην κοινότητα ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Διεμφυλικοί).

«Το λέω προς όλους τους νεαρούς αναγνώστες που υπόκεινται σε εκφοβισμούς λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας: να μην το αποδέχεστε αυτό, να το συζητάτε με έναν ενήλικο που εμπιστεύεστε, με έναν φίλο, έναν καθηγητή (…) και αναζητήστε βοήθεια».

Η κυκλοφορία του περιοδικού, στο οποίο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έδωσε συνέντευξη πριν από αρκετές εβδομάδες, συμπίπτει χρονικά με το μακελειό στο Ορλάντο, σε ένα γκέι κλαμπ, όπου 49 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Την 12η Μαΐου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ «κάλεσε τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΔ στα ανάκτορα του Κένσινγκτον για να συνομιλήσει μαζί τους και να ακούσει τις εμπειρίες τους» αναφορικά με την παρενόχληση που βιώνουν και τις ψυχολογικές συνέπειες αυτής, επισημαίνεται στο περιοδικό.

«Κανείς δεν πρέπει να διώκεται εξαιτίας της σεξουαλικότητάς του ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο» δήλωσε ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

«Είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας εμφανίζεται στο εξώφυλλο ενός περιοδικού για γκέι» τονίζει το Attitude σε ένα δελτίο Τύπου.