Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 -
Ξάστερος ουρανός

24 °C

Σήμερα, 20. Αυγούστου 2018

Στην Τουρκία εκατοντάδες τζιχαντιστές με σκοπό να περάσουν στην Ελλάδα!Εκατοντάδες μαχητές από τις διασκορπισμένες ομάδες του ISIS στη Συρία έχουν συγκεντρωθεί στα τουρκικά σύνορα της επαρχίας Ιντλίμπ προκειμένου να περάσουν στην συνέχεια στην Ελλάδα, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, που επικαλούνται τουρκικά ΜΜΕ.

Επισημαίνουν ότι επίκειται η διέλευσή τους στη χώρα προκειμένου να πάνε στις «οικογένειές» τους στην ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Μάλιστα ένας παρατηρητής για τη Μέση Ανατολή, ο Μάρτιν Τσούλοφ, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι ορισμένοι εξτρεμιστές από τις αρχές Σεπτεμβρίου βρίσκονται, ήδη, σε τουρκικές πόλεις, αφού πλήρωσαν για τη μεταφορά τους 2.000 δολάρια σε διακινητές.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός 26χρονου από τη Σαουδική Αραβία, τον Αμπού Σαάντ, που διέφυγε στα τέλη Αυγούστου, περίπου 300 εξτρεμιστές από την ISIS βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Ιντλίμπ που προτίθενται να μεταβούν στην Τουρκία για να μετακινηθούν κατόπιν μέσω Ελλάδας προς την Ευρώπη.

Ο συντονιστής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Τζιλ ντε Κερκόβε, ανέφερε στην τουρκική εφημερίδα ‘Χουριέτ’ ότι στο Ιράκ και τη Συρία στο πλευρό των ισλαμιστών τρομοκρατών της ISIS βρίσκονται 2.500 από την Ευρώπη, «αυτό απαιτεί μια πολύ ισχυρή συνεργασία των μερών του διεθνούς συνασπισμού σε περιοχές κινδύνου».

Το θέμα είναι, ότι σε περίπτωση που περάσουν στην Ελλάδα οι ελληνικές αρχές θα τους κρατήσουν προκειμένου να μην φύγουν στην Ευρώπη, ενώ ήδη έχουν σε εξέλιξη σχέδιο αναγκαστικής μονιμοποίησης και νομιμοποίησης, αλλοδαπών μουσουλμάνων.