Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στην Μόσχα ανοίγουν από την Δευτέρα σχολεία και πανεπιστήμια



Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, ανακοίνωσε σήμερα ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουλίου θα ανοίξουν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι παιδικές κατασκηνώσεις και θα αρθούν όλοι οι περιορισμοί στις επιχειρήσεις και στους τομείς των υπηρεσιών, αλλά θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι απαγορεύσεις που αφορούν τις δημόσιες εκδηλώσεις.
Η Μόσχα στην οποία έχουν καταγραφεί περισσότερα από 227.000 κρούσματα κορωνοϊού και θεωρείτο το επίκεντρο της πανδημίας στη Ρωσία, άρχισε να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα από τις αρχές Ιουνίου καθώς άρχισε να μειώνεται καθώς ο αριθμός κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά, έχοντας φθάσει το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα 568.
«Νέες εξάρσεις του κορονοϊού δεν παρατηρούνται. Η πανδημία συνεχίζει να υποχωρεί», έγραψε ο Σομπιάνιν προσθέτοντας ότι σε σύγκριση με τα μέγιστα επίπεδα που υπήρχαν στις αρχές Μαίου ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε κατά 10,7 φορές, ενώ τα κρούσματα που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μειώθηκαν κατά 3,9 φορές.
Από 1ης Αυγούστου οι Μοσχοβίτες θα μπορούν επίσης να επισκέπτονται θέατρα, κινηματογράφους και αίθουσες συναυλιών ενώ θα επιτρέπονται οι αθλητικές εκδηλώσεις, υπό τον όρο ότι οι αίθουσες θα γεμίζουν από κοινό κατά το ήμισυ.
Η Ρωσία αυτή την στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ, την Βραζιλία και την Ινδία.
Καθημερινά καταγράφονται περισσότερα από 6.000 νέα κρούσματα, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τις 700.000.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ