Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022 -

Στιγμές τρόμου για επιβάτες αεροσκάφους. Κατέληξε σε λιμνοθάλασσα γιατί ο πιλότος έχασε τον αεροδιάδρομοΣτιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες ενός αεροσκάφους, που έπεσε σε λιμνοθάλασσα της Μικρονησίας.

Ο πιλότος δεν κατάφερε να το προσγειώσει στον αεροδιάδρομο που βρίσκεται κοντά, και έτσι τον προσπέρασε με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να "χτυπήσει" στο νερό και στη συνέχεια να βυθιστεί.

"Το αεροσκάφος κατέληξε στη λιμνοθάλασσα, περίπου 150 μέτρα από τον διάδρομο του αεροδρομίου", είπε ο Jimmy Emilio, γενικός διευθυντής του αεροδρομίου Chuuk στο Weno της Μικρονησίας.

"Δεν ξέρουμε τι συνέβη.. ο κόσμος διασώθηκε από βάρκες. 36 επιβάτες και 11 άτομα πλήρωμα. Μόνο το αεροπλάνο βυθίζεται τώρα", πρόσθεσε.

Πρόκειται για ένα Boeing 737-800 των αερογραμμών της Παπούα - Νέα Γουινέα, που έπεσε στη λιμνοθάλασσα περίπου στις 9:30, τοπική ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβάτες και πλήρωμα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, χωρίς όμως κάποιος να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Λέγεται πως κάποιοι από αυτούς έχουν υποστεί κατάγματα.

Η Air Niugini εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως καταβάλλει κάθε προσπάθεια να φροντίσει τους επιβάτες και το πλήρωμα.

Τα αίτια του συμβάντος δεν έχουν διευκρινιστεί.