Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στη Συρία ο τουρκικός στρατός



Μια νέα φάλαγγα με τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό διέσχισε τα σύνορα με τη Συρία μέσω του σημείου ελέγχου Καφρ Λουσέιν, στη βόρεια Ιντλίμπ, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Hadath, την ώρα που η Τουρκία και η Ρωσία συζητούν το ενδεχόμενο κοινών περιπολιών ως έναν τρόπο για να καταλήξουν σε συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών και την ανακοπή της εξόδου αμάχων από τη συριακή αυτή περιοχή, όπως δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος, μία ημέρα αφότου η Άγκυρα απείλησε με στρατιωτική δράση για την απώθηση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με το Al Hadath, η τουρκική φάλαγγα αποτελείται από 80 μονάδες, περιλαμβανομένων αρμάτων μάχης, θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και ειδικών φορτηγών. Η φάλαγγα διέρχεται μέσω των βόρειων τμημάτων της επαρχίας Ιντλίμπ.
Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ακόμη ότι οι τουρκικές δυνάμεις δημιούργησαν άλλες τρεις θέσεις ποαρατήρησης στη βόρεια Ιντλίμπ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 39. Ένα από αυτά τα τρία παρατηρητήρια βρίσκεται κοντά στον διεθνή αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Χαλέπι με τη Λαττάκεια.
Το Al Hadath προσθέτει πως 2.535 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού έφθασαν στη Συρία από την Τουρκία αυτόν τον μήνα, ενώ το τουρκικό σύνταγμα που έχει σταλεί στη βόρεια Συρία αυτόν τον μήνα περιλαμβάνει 7.300 στρατιωτικούς.
Στο μεταξύ, Τούρκος αξιωματούχος, που μιλούσε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε πως οι συνομιλίες με τη Ρωσία δεν ήταν «εντελώς χωρίς αποτέλεσμα». Οι συζητήσεις σημείωσαν πρόοδο, αλλά δεν κατέληξαν σε τελικό συμπέρασμα, είπε.