Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

To σόου της ορκωμοσίας Μπάιντεν. Γιορτάζει η Αμερική την αλλαγή σελίδας



Με ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων στην  Ουάσινγκτον, ολοκληρώθηκαν οι σημερινές εκδηλώσεις της ορκωμοσίας του 46ου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και της πρώτης γυναίκας αντιπροέδρου της χώρας Κάμαλα Χάρις.

Το κλείσιμο των εορτασμών για τη νεα ημέρα που ξεκινάει στην Αμερική,  άρχισε αργά το απογευμα στις ΗΠΑ (ξημερώματα ώρα Ελλαδας) με την ειδική τηλεοπτική εκπομπή διάρκειας 90-λεπτών «Celebrating America» που παρουσίαζε εξω από το Μνημείο του Λίνκολν  ο Τομ Χανκς, ο οποίος πρόσφατά πήρε Ελληνικό διαβατήριο.

 
 

Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων διασημότητες όπως οι Jon Bon Jovi, Demi Lovato, Justin Timberlake και Ant Clemons .

 

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν παρακολούθησαν την εκπομπή από τον Λευκό Οίκο, μαζι με την οικογένεια τους και τους συνεργάτες τους.

Η βραδιά έκλεισε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και την πρώτη Κυρία στο μπαλκόνι του Blue Room βλέποντας τα πυροτεχνήματα, ενώ η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο συζυγός της παρακολουθησαν το εντυπωσιακό σόου από το Μνημείο του Λίνκολν καθώς η τραγουδίστρια Katy Perry ερμηνεύει το τραγούδι της «Firework (Πυροτέχνημα).

Katy Perry Performs "Firework" As Inauguration Day Comes to an End | Biden-Harris Inauguration 2021

Νωρίτερα είχαν κλέψεις τις εντυπώσεις η Lady Gaga και η Jennifer Lopez.

Η Lady Gaga στον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ:

Lady Gaga Performs The National Anthem At Joe Biden’s Inauguration | MSNBC

Το τραγούδι της Lopez:

Jennifer Lopez performs at Biden's inauguration

 

USA_BIDEN_1USA_BIDEN_2USA_BIDEN_3