Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Solaris»: το νέο υπερπολυτελές σκάφος του Αμπράμοβιτς ναυπηγείται στη Γερμανία..



Την πρώτη του «δημόσια εμφάνιση» έκανε το νέο υπερσύγχρονο σκάφος του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αξίας 500 εκατ. ευρώ.Το εντυπωσιακό «Solaris», που θα παραδοθεί στον Αμπράμοβιτς το καλοκαίρι, ναυπηγείται στο Μπρέμερχαβεν της Γερμανίας.

Με μήκος 140 μέτρων, το οκταόροφο υπερπολυτελές γιοτ θα διαθέτει 48 καμπίνες και θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 36 επιβάτες και πλήρωμα 60 ανθρώπων. Η ταχύτητα του θα πιάνει 18 κόμβους, ενώ θα διαθέτει ελικοδρόμιο, πισίνα, υπαίθριο κλαμπ, τζακούζι και σπα. Αυτά βέβαια είναι όσα έχουν γίνει γνωστά, καθώς οι γνωρίζοντες λένε στους Times ότι τα μυστικά του δεν έχουν αποκαλυφθεί όλα.

Λάτρης των υπερπολυτελών σκαφών ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς 

Δεν είναι πάντως, το μεγαλύτερο ούτε το ακριβότερο γιοτ στην κατοχή του ρώσου μεγιστάνα και ιδιοκτήτη της Τσέλσι. Αυτός ο τίτλος ανήκει στο «Eclipse», το σκάφος που κοστολογείται περισσότερο από ένα δισ. ευρώ μετά και τις πρόσφατες ανακαινίσεις. Το σκάφος τού ανήκει από το 2010 και διαθέτει ακόμα και σύστημα ανίχνευσης πυραύλων! Ο 54χρονος δισεκατομμυριούχος είχε διάφορα γιοτ στην κατοχή του κατά καιρούς.

Δύο από αυτά μάλιστα τα δώρισε, το ένα λέγεται πως πήγε στον Βλαντίμιρ Πούτιν και το άλλο στον μεγιστάνα του πετρελαίου Ευγένιο Σβίντλερ, το οποίο είχε, όχι ένα, αλλά δύο ελικοδρόμια. Δύο ακόμα γιοτ που βρέθηκαν στην κατοχή του, τα πούλησε, το 2009 το πρώτο και το 2014 το δεύτερο, έναντι 350 εκατ. ευρώ.