Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Σκωτία: Χωρίς καραντίνα οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα



Απο την καραντίνα των 14 ημερών θα εξαιρούνται, οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μάλτα αλλά και την Πολωνία, όταν φτάνουν στη Σκωτία,αφού στις χώρες αυτές τα ποσοστά μολύνσεων είνα χαμηλά. 

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον.

Εν αντιθέσει και σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης, οι ταξιδιώτες από Ισπανία θα παραμένουν σε καραντίνα μετά την άφιξή τους στη Σκωτία, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Ξέρω πόσο αρέσει στους Σκωτσέζους να ταξιδεύουν στην Ισπανία και πόσο μας αρέσει να υποδεχόμαστε Ισπανούς τουρίστες», είπε η Στέρτζον εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της. «Ελπίζω ότι αυτοί οι περιορισμοί θα αρθούν πολύ σύντομα», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι η λίστα θα επανεξετάζεται τακτικά.
Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η Στέρτζον, στη Σκωτία υπάρχουν σήμερα 2.490 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, σε σύγκριση με τα περισσότερα από 44.500 σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Αν συμπεριληφθούν και τα ύποπτα κρούσματα, ο αριθμός τους ξεπερνά τις 4.100, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.