Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2022 -

Σκάνδαλο στη Σουηδία! Γιατροί υποβάλλουν κορίτσια σε τεστ παρθενίας, παρά τη θέλησή τους!


Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, στη Σουηδία του 21ου αιώνα που θεωρείται ο «παράδεισος» των γυναικών, εφαρμόζονται μεσαιωνικές πρακτικές που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον ιατρικό κλάδο της σκανδιναβικής χώρας. 
 
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, μυστική έρευνα που διεξήχθη από δημοσιογράφους αποκαλύπτει το μέγεθος του σκανδάλου. Γιατροί παραδέχονται ότι υποβάλλουν σε τεστ παρθενίας έφηβες κοπέλες παρά τη θέλησή τους μόνο και μόνο για να μάθουν οι οικογένειές τους αν τα παιδιά τους έχουν κάνει σεξ. 
 
Σε κρυφό βίντεο που γυρίστηκε από δημοσιογράφους, γιατροί από όλη τη Σουηδία εμφανίζονται να συμφωνούν στα παράνομα τεστ παρθενίας που τους ζητούν βαθιά θρησκευόμενες οικογένειες προκειμένου να μάθουν αν οι κόρες τους έχουν κάνει σεξ. 
 
Δύο γυναίκες δημοσιογράφοι κατάφεραν να παγιδεύσουν τους Σουηδούς γιατρούς ως εξής: Η μία παρίστανε τη θεία και η άλλη τη 17χρονη ανιψιά της. Στο βίντεο, η φερόμενη ως θεία ζητεί από τη γιατρό να υποβάλει σε τεστ παρθενίας την ανιψιά της και μάλιστα να της χορηγήσει και πιστοποιητικό παρθενίας. Βεβαίως όλα γίνονται παρά τη θέληση της κοπέλας. 
 
Σύμφωνα με τη σουηδική νομοθεσία, οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν το θέμα είτε σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες ή στην αστυνομία εφόσον θεωρούν ότι η έφηβη κοπέλα χρίζει προστασίας από τις αρχές πρόνοιας.
 
Η συγκεκριμένη γιατρός παραδέχεται μάλιστα στο βίντεο ότι έχει κάνει εκατοντάδες τεστ παρθενίας, ακόμα και σε παιδιά. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έσπευσαν να καταδικάσουν την απαράδεκτη αυτή πρακτική.
 
«Σε μία χώρα η οποία διεθνώς διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην προστασία των γυναικείων δικαιωμάτων, μου είναι σχεδόν αδιανόητο να ακούω  ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στη Σουηδία», υποστηρίζει η Λιζλ Γκέρνχολτς, εκπρόσωπος της οργάνωσης Human Right Watch. Ένα από τα θύματα αυτή της πρακτικής μίλησε για την αηδιαστική, όπως τη χαρακτήρισε, εμπειρία της, δίχως να αποκαλύψει την ταυτότητά της. 
 
Η Σάρα υποστηρίζει ότι η βαθιά θρησκευόμενη οικογένειά της την εξανάγκασε να αρραβωνιαστεί τον ξάδερφό της σε ηλικία 13 ετών και δύο χρόνια αργότερα, τη συνόδευσαν στο γιατρό προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ παρθενίας. «Αισθάνομαι ακόμα ντροπή γιατί κανείς δεν μπορεί να δει την αλήθεια. Δεν ξέρω τι σκέφτονται οι άλλοι, αλλά δεν μπορώ καν να σκεφτώ ότι κάποιος με εξέτασε για να δει αν είμαι παρθένα. Είναι πράγματι αηδιαστικό».