Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σχεδόν 25.000 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία



Σχεδόν 25.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο η Γερμανία, ενώ οι ελπίδες για ανάσχεση της πανδημίας επικεντρώνονται στην έναρξη των εμβολιασμών στην Ευρώπη.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 24.740 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.554.920, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Παράλληλα, άλλοι 962 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φτάνει πλέον τους 27.968 νεκρούς.

Καμπανάκι του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ: Τήρηση μέτρων αλλιώς έρχονται δύσκολες εβδομάδες

Στη συνέντευξη τύπου του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI), ο πρόεδρός του Λόταρ Βίλερ παρότρυνε τους συμπολίτες του να μην ταξιδέψουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, να αποφύγουν τις τις επαφές, να γιορτάσουν σε αυστηρά κλειστό οικογενειακό κύκλο με τα ίδια άτομα και να τηρήσουν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό διότι διαφορετικά οι επόμενες εβδομάδες θα γίνουν πιο δύσκολες.

Λαμβάνοντας υπόψη τον συνεχιζόμενο υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ / Robert Koch (RKI) παρότρυνε τους πολίτες να αποφύγουν τις επαφές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων: «Μην ταξιδέψετε. Όλοι οι πολίτες θα πρέπει να περάσουν την εορταστική περίοδο μόνο με ένα μικρό κύκλο ατόμων, τα οποία θα πρέπει πάντα να είναι τα ίδια και εάν είναι δυνατόν να το κάνουν αυτό σε εξωτερικούς χώρους. Με την αυστηροποίηση των μέτρων, οι αριθμοί των λοιμώξεων μπορούν να μειωθούν πιο γρήγορα εάν όλοι είναι προσεκτικοί. Μπροστά μας έχουμε δύσκολες εβδομάδες. Δεν πρέπει να τις κάνουμε πιο δύσκολες», τόνισε ο πρόεδρος του RKI Λόταρ Βίλερ σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο.

«Η κατάσταση επί του παρόντος επιδεινώνεται περαιτέρω. Ο ιός πλήττει ολόκληρο τον πληθυσμό, όλες τις ηλικιακές ομάδες παντού στη Γερμανία. Φοβόμαστε ότι η διαδικασία μόλυνσης θα μπορούσε να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια των γιορτών. Επιπλέον, η πληθυσμιακή ομάδα άνω των 80 ετών επηρεάζεται ιδιαίτερα και υπήρξαν αρκετά σοβαρά κρούσματα σε οίκους ευγηρίας. Η προκεχωρημένη ηλικία εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για μια σοβαρή ή ακόμη και θανατηφόρα πορεία της νόσου», πρόσθεσε.