Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Σέρφερ έχασε τη σανίδα του στη Χαβάη και τη βρήκε… στις Φιλιππίνες



Ένα υπερατλαντικό ταξίδι 5.200 μιλίων (πάνω από 8.000 χλμ.) φέρεται να έκανε μία σανίδα του σερφ, σύμφωνα τουλάχιστον με τον σέρφερ που την είχε στην κατοχή του έως τον Φεβρουάριο του 2018.

Ο φωτογράφος και σέρφερ Νταγκ Φόλτερ, ο οποίος ζει στη Χαβάη, έχασε σύμφωνα με τα λεγόμενά του τη σανίδα του στο νησί Οάχου τον Φεβρουάριο του 2018, στην προσπάθειά του να «κυνηγήσει» μεγάλα κύματα.

 

Μπορεί να είχε περάσει αρκετός καιρός από τότε, ωστόσο ο Φόλτερ πάντα ήλπιζε ότι τα… κύματα ή κάποιος ντόπιος ψαράς θα του επέστρεφαν τη σανίδα του.

Αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί, όμως, είναι ότι η σανίδα του σερφ θα εμφανιζόταν στις Φιλιππίνες.

«Βρίσκεται σε απόσταση 5.200 μιλίων» έγραψε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξηγώντας ότι ο νέος ιδιοκτήτης της σανίδας την αγόρασε από έναν ψαρά τον Αύγουστο του 2018 και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον –επίσης Χαβανέζο- Λάιλ Κάρσον, ο οποίος είχε επιμεληθεί των σχεδίων που κοσμούν τη σανίδα.

Μπορεί η σανίδα να είχε ξεβάψει, ωστόσο το όνομα του Κάρσον ήταν ακόμη ορατό πάνω της, με τον νέο ιδιοκτήτη της να επικοινωνεί μαζί του και να τον φέρνει σε επαφή με τον Φόλτερ.

Οι δύο σέρφερ, μάλιστα, σχεδιάζουν να συναντηθούν όταν αρθούν πλήρως οι περιορισμοί που επιβάλλει η πανδημία του νέου κορωνοϊού.