Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σελίν Ντιόν: Ακυρώνει την παγκόσμια περιοδεία της- Έντονη ανησυχία για την υγεία της



Για ακόμα μια φορά, η αγαπημένη στο κοινό τραγουδίσρια Σελίν Ντιόν , ακυρώνει την παγκόσμια περιοδεία της, καθώς συνεχίζει να δίνει μάχη με μια ανίατη ασθένεια.
Σε ανάρτηση της στο instagram εκφράζει την απογοήτευσή της, ενώ εξηγεί καρέ- καρέ τους λόγους που πήρε αυτή την απόφαση. Η ανησυχία των θαυμαστών της, τεράστια.
«Με τεράστια απογοήτευση πρέπει να ανακοινώσουμε σήμερα την ακύρωση της παγκόσμιας περιοδείας Courage. Λυπάμαι πολύ που θα σας απογοητεύσω όλους για άλλη μια φορά. Δουλεύω πολύ σκληρά για να ανακτήσω τις δυνάμεις μου...», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της.
Η ανάρτηση της τραγουδίστριας
«Με τεράστια απογοήτευση πρέπει να ανακοινώσουμε σήμερα την ακύρωση της παγκόσμιας περιοδείας Courage. Λυπάμαι πολύ που θα σας απογοητεύσω όλους για άλλη μια φορά. Δουλεύω πολύ σκληρά για να ανακτήσω τις δυνάμεις μου, αλλά οι περιοδείες μπορεί να είναι πολύ δύσκολες ακόμα και όταν είσαι στο 100%.Δεν είναι δίκαιο απέναντί σας να αναβάλλουμε συνεχώς τις συναυλίες, και παρόλο που μου ραγίζει την καρδιά, είναι καλύτερο να τα ακυρώσουμε όλα τώρα μέχρι να είμαι πραγματικά έτοιμη να ξαναβγώ στη σκηνή. Θέλω να ξέρετε όλοι ότι δεν τα παρατάω... και ανυπομονώ να σας ξαναδώ!».

To προηγούμενο έτος, η καλλιτέχνις είχε ανακοινώσει μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, πως είχε διαγνωστεί με μια ανίατη νευρολογική ασθένεια: Το «Stiff Person Syndrome».

Stiff Person Syndrome

Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου, stiff person syndrome (SPS) ,είναι ένα πολύ σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο.
Χαρακτηρίζεται από δυσκαμψία που υπερκαλύπτεται από επώδυνους σπασμούς μυών του αυχένα, του κορμού και των κεντρικών τμημάτων των άκρων, ενώ υπάρχει εμφανής λόρδωση της οσφυικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης (ΟΜΣΣ). Εκούσιες κινήσεις, ψυχικό stress, έντονα ακουστικά ερεθίσματα επιδεινώνουν τα συμπτώματα.

Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για το SPS, υπάρχουν θεραπείες για την επιβράδυνση της νόσου, με την καλλιτέχνιδα να αποκαλύπτει τότε πως κάνει ότι περνάει από το χέρι της με στόχο να ελαχιστοποιήσει τα συμπτώματα.

Το Δεκέμβριο του 2022, είχε δημοσιεύει το παρακάτω βίντεο, δίνοντας τότε, περαιτέρω εξηγήσεις για την κατάσταση της υγείας της.

 

 

«Γεια σε όλους, λυπάμαι που άργησα τόσο καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας. Μου λείπετε όλοι τόσο πολύ και ανυπομονώ να βρεθώ στη σκηνή και να σας μιλήσω από κοντά.

Όπως γνωρίζετε, ήμουν πάντα ανοιχτό βιβλίο και δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα πριν, αλλά είμαι έτοιμη τώρα. Αντιμετώπιζα προβλήματα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και ήταν πολύ δύσκολο για μένα να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις μου και να μιλήσω για όλα όσα έχω περάσει.

Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου και επηρεάζει 1/1.000.000. Ενώ ακόμα μαθαίνουμε για αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα. Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μου, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω και δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδάω όπως είχα συνηθίσει.

Με πονάει που σας λέω σήμερα ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο. Έχω μια μεγάλη ομάδα γιατρών που εργάζονται μαζί μου για να με βοηθήσουν να γίνω καλύτερα και τα πολύτιμα παιδιά μου που με στηρίζουν και με βοηθούν. Δουλεύω σκληρά με τον θεραπευτή μου καθημερινά για να ενισχύσω τη δύναμή μου και την ικανότητά μου να αποδίδω ξανά, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν ένας αγώνας. Το μόνο που ξέρω είναι ότι το τραγούδι είναι αυτό που έκανα σε όλη μου τη ζωή και είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο να κάνω.

Μου λείπετε τόσο πολύ, μου λείπει να σας βλέπω όλους στη σκηνή, δίνω πάντα το 100% όταν κάνω το σόου μου, αλλά η κατάστασή μου τώρα, δεν μου επιτρέπει να σας το δώσω αυτή τη στιγμή. Για να σας φτάσω ξανά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να επικεντρωθώ στην υγεία μου αυτή τη στιγμή και ελπίζω ότι βρίσκομαι στον δρόμο προς την ανάκαμψη. Αυτό είναι το επίκεντρό μου και κάνω ό,τι μπορώ για να αναρρώσω»., είχε γράψει, προκαλώντας και τότε ανησυχία.