Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Σεισμός στην Τουρκία: Θρίλερ με 28 παιδιά ομάδας βόλεϊ από τα κατεχόμενα που βρίσκονται καταπλακωμένα σε ξενοδοχείο που κατέρρευσεΘρίλερ στο ξενοδοχείο «Isias» στο Αντγιαμάν της Τουρκίας όπου διέμενε η ομάδα βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών του επαγγελματικού κολλεγίου της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Από τον μεγάλο σεισμό αγνοούνται 28 μαθητές, με τους γονείς και τους συγγενείς τους να βρίσκονται σε απόγνωση

Το ξενοδοχείο κατέρρευσε εντελώς σαν χάρτινος πύργος. Εκεί βρίσκεται και η λεγόμενη «πρόξενος» του ψευδοκράτους από το Γκαζιαντέπ, η οποία δήλωσε πως δεν βρέθηκε κανείς στα ερείπιά του εν λόγω ξενοδοχείου, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε μεταβεί ούτε γερανός να βοηθήσει στην αναζήτηση και τον απεγκλωβισμό τυχόν επιζώντων.

Η Φατμά Ντεμιρέλ δήλωσε στον σταθμό «Μπαϊράκ» ότι όταν πήγε επιτόπου διαπίστωσε ότι ένας εκπαιδευτικός και 3 γονείς ήταν καλά στην υγεία τους. Φαίνεται πως αυτοί διέμεναν στο ξενοδοχείο, αλλά κατάφεραν και βγήκαν ζωντανοί.

Μια από τις μητέρες που μετέβησαν με την ειδική πτήση στο Αντιγιαμάν δήλωσε στο τουρκοκυπριακό κανάλι Σιμ πως για 18 ώρες δεν είχε γίνει αναζήτηση στα ερείπια του ξενοδοχείου που είναι τα παιδιά τους και πως μόνο 4 γονείς μπόρεσαν οι ίδιοι να σώσουν τους εαυτούς τους.

«Δεν υπάρχουν νέα από τα παιδιά μας, όποιον κι αν ρωτήσαμε μας είπαν ότι από εκεί παιδιά δεν βγήκαν», είπε η Φαριχά Γιγιτούρκ. «Το ξενοδοχείο των 8 ορόφων έχει καταρρεύσει εντελώς».

Οι εργασίες διάσωσης πρόσθεσε, άρχισαν όταν έφτασε εκεί η ομάδα από τα κατεχόμενα, δηλαδή αργά το απόγευμα χθες.

Ο λεγόμενος «υπουργός συγκοινωνιών» του ψευδοκράτους, Ερχάν Αρικλί ανακοίνωσε ότι με το ίδιο αεροπλάνο που πήγαν στον Αντιγιαμάν οι γονείς των αγνοουμένων παιδιών και η ομάδα διάσωσης, θα επιστρέψουν 16 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί άλλης ομάδας βόλεϊ, γυμνασίου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, που ήταν στην ίδια πόλη, αλλά διέμεναν σε άλλο ξενοδοχείο και κατάφεραν να σωθούν.

Άλλα 180 άτομα, πρόσθεσε, μετέβησαν με ειδική πτήση στα Άδανα κι από εκεί σε πληγείσες περιοχές όπου διαμένουν οι συγγενείς τους.

Το ίδιο θα έγινε και με 3 δρομολόγια πλοίων χθες ενώ συνολικά , είπε ο Ε. Αρικλί, περίπου 1.700 άτομα θα μεταβούν δωρεάν στην Τουρκία για να βρουν τους συγγενείς τους στις περιοχές που έχουν πληγεί από το σεισμό.