Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

«Αν σε βιάσουν, μην παλέψεις»:Αυτή την οδηγία δίνει λαθροδιακινητής σε ρεπόρτερ που παρίστανε τη μετανάστρια [βίντεο]



Μία μικρή, αλλά άκρως σοκαριστική, γεύση από το ταξίδι που ακολουθούν εκατοντάδες Αφρικανοί μετανάστες, που ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, πήρε μια ρεπόρτερ.

Η Νίμα Ελμπαγκίρ του CNN πήγε στη Νιγηρία, όπου υποδύθηκε μια γυναίκα που ήθελε να διαφύγει στην Ευρώπη. Ηταν σοκαριστικά εύκολο να βρει ένα μέλος κυκλώματος λαθροδιακίνησης και να κλείσει συμφωνία για 1.400 δολάρια, περιγράφει στο ρεπορτάζ της. Ακόμη πιο σοκαριστικές ήταν όμως οι οδηγίες που έλαβε.

Ο λαθροδιακινητής φρόντισε, πριν τη βάλει στο λεωφορείο, που θα τη μετέφερε στο πρώτο κομμάτι του ταξιδιού, να βεβαιωθεί ότι είχε το πιο απαραίτητο πράγμα μαζί της: προφυλακτικά. «Κακοποιούν τις γυναίκες στο ταξίδι;», τον ρώτησε η ρεπόρτερ και εκείνος της απάντησε «Στη Λιβύη, για αυτό σου λέω να τα έχεις» και επέμεινε αρκετές φορές να έχει στην τσάντα της προφυλακτικά. «Αν σε βιάσουν, μην παλέψεις», της είπε στο τέλος.  

«Ηταν πιο εύκολο από ό,τι μπορούσαμε να φανταστούμε», λέει η Ελμπαγκίρ στο ρεπορτάζ της, αναφερόμενη στο γεγονός ότι δεν δυσκολεύτηκε να βρει λαθροδιακινητή. «Ηταν ακόμη πιο απίστευτο ότι οι γυναίκες βιώνουν επιθέσεις, βιασμούς και κακοποιήσεις σε κάθε στάδιο αυτού του ταξιδιού», επισήμανε ακόμη η ίδια.