Τρίτη 05 Ιουλίου 2022 -

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Στείλαμε πίσω αυτούς που προσπάθησαν να καταλάβουν την Τουρκία τον περασμένο αιώνα»Με μηνύματα σε Ελλάδα και ΗΠΑ ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν άνοιξε την ομιλία του εγκαινιάζοντας το πρώτο εθνικό πάρκο ή τους «Κήπους του Λαού» όπως αναφέρονται επίσημα στο Μπαλικεσίρ.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε πρώτα σε αυτούς που τον περασμένο αιώνα επιχείρησαν να καταλάβουν την Τουρκία, αναφερόμενος στην μικρασιατική εκστρατεία λέγοντας πως τους στείλαμε πίσω, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε στις ΗΠΑ τονίζοντας ότι η χώρα του δε γίνει υποχείριο κανενός.

 «Αυτοί που προσπάθησαν να κυριαρχήσουν στην Τουρκία τον τελευταίο αιώνα , ο τουρκικός λαός τους έστειλε πίσω.

Εκείνοι που προσπάθησαν να κάνουν την Τουρκία υποχείριό τους από τη μάχη της Καλλίπολης, στον πόλεμο της ανεξαρτησίας και από εκεί στο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 τους δώσαμε την κατάλληλη απάντηση ως έθνος», είπε ακόμη ο Ερντογάν.

«Ανοίγοντας τους Κήπους του Λαού εκπληρώνουμε μια ακόμα από τις δεσμεύσεις μας του προγράμματος δράσης των 100 ημερών», είπε ο Ερντογάν.

«Βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι εργασίες για τους 33 Κήπους του Λαού σε 18 νομούς. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τουλάχιστον έναν Κήπο του Λαού σε κάθε μας πόλη», σημείωσε ακόμη.

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι θα κατασκευάσουν το μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο της Τουρκίας στους κλειστούς χώρους του Αεροδρομίου Ατατούρκ.

Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στη δημιουργία του θαλάσσιου περάσματος από τη Μαύρη Θάλασσα στην Θάλασσα του Μαρμαρά που ετοιμάζει:

«Λέμε ότι θα κατασκευάσουμε το κανάλι της Κωνσταντινούπολης. Μας λένε δεν το θέλουμε. Μη το κάνετε. Εμείς απαντάμε θα το κτίσουμε είτε το θέλετε είτε όχι».