Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ρώσος «αντεροβγάλτης» κατηγορείται για τον φόνο και τον ακρωτηριασμό 19 γυναικών στη Σιβηρία



Κατηγορίες για τον άγριο φόνο και τον ακρωτηριασμό 19 γυναικών στη Σιβηρία απαγγέλθηκαν στον επονομαζόμενο «αντεροβγάλτη της Ρωσίας», ο οποίος θα καθίσει του χρόνου στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Πρώην αστυνομικός, παντρεμένος με μια φημισμένη οδοντίατρο, ο 52χρονος Εβγκένι Τσουπλίνσκι διέφευγε επί χρόνια της τσιμπίδας του νόμου. Από το 1998 έως και το 2000, που παντρεύτηκε, δολοφόνησε 19 ιερόδουλες ηλικίας 18 έως 31 ετών και για να φθάσει στα ίχνη του η αστυνομία του Νοβοσιμπίρσκ χρειάστηκε να ανακρίνει 5.000 ντόπιους άνδρες, να πάρει καταθέσεις από 8.000 μάρτυρες και να κάνει 300 ιατροδικαστικές αναλύσεις.

Ο δολοφόνος κατά συρροή σκηνοθετούσε τους φόνους των θυμάτων κατά τρόπο που να παραπέμπει σε σατανιστικά κίνητρα, σύμφωνα με την εισαγγελία. Χρησιμοποιούσε ένα μαχαίρι για να κόβει τα κεφάλια και τα στήθη των θυμάτων του και στους επιθεωρητές της αστυνομίας είχε πει ότι οι ιερόδουλες «κάνουν κακό στην κοινωνία» προτού αποσύρει αργότερα την ομολογία του.

Ο Τσουπλίνσκι έχει δύο έφηβες κόρες από το γάμο του με μια φημισμένη στην περιοχή οδοντίατρο. Οι γείτονες έπεσαν από τα σύννεφα όταν έμαθαν την δράση του πρώην ταξιτζή, που είχε εργαστεί αργότερα και ως οικοδόμος προτού ενταχθεί στην αστυνομία, καθώς τους είχε δώσει την εντύπωση ενός «καλού οικογενειάρχη».

Είχε χαράξει με το μαχαίρι σατανικά σύμβολα σε κάποιες από τις ακρωτηριασμένες σορούς των θυμάτων του αλλά και σε μια ξύλινη πινακίδα που βρέθηκε στο σημείο ενός από τα εγκλήματά του, σύμφωνα με τους Siberian Times. Όπως είπε ο ίδιος αργότερα στους ανακριτές, το έκανε για να παραπλανήσει την αστυνομία.

Άρχισε τους φόνους πριν εγκαταλείψει το αστυνομικό σώμα. «Ψάρευε» τα θύματά του από περιοχή όπου έκαναν πιάτσα και τα οδηγούσε σε απόμερα σημεία, όπου τα σκότωνε και ακρωτηρίαζε.

Είναι ο δεύτερος αστυνομικός τα τελευταία χρόνια στη Σιβηρία που κατηγορείται ότι σκότωνε ιερόδουλες ή νεαρές γυναίκες «χαλαρών ηθών».