Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ρωσία:Ο Πούτιν παρακολούθησε τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία σε απομόνωση στο Κρεμλίνο



Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επέλεξε να παρακολουθήσει μόνος τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία σε καθεδρικό ναό του Κρεμλίνου αντί να βρεθεί κοντά σε άλλους πιστούς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται το RIA Novosti, είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που ο Πούτιν γιορτάζει τα Χριστούγεννα στη Μόσχα.

Η κρατική τηλεόραση έδειξε δύο στιγμιότυπα με τον Πούτιν στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου να παρακολουθεί τη μεταμεσονύκτια Θεία Λειτουργία.

Ο Πούτιν μπροστά από εικόνες σε εκκλησία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δεξιά, παρευρίσκεται στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο της Μόσχας, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 / Φωτογραφία: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Κρεμλίνο Pool Photo via AP

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται το RIA Novosti, είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που ο Πούτιν γιορτάζει τα Χριστούγεννα στη Μόσχα. 

Ο Πούτιν δίπλα σε κεριά σε εκκλησία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επέλεξε να παρακολουθήσει μόνος τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία / Φωτογραφία: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Η ρωσική τηλεόραση έδειξε για λίγο τον Βλαντίμιρ Πούτιν να παρακολουθεί μόνος τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο Κρεμλίνο, φορώντας ένα λευκό πουλόβερ και μπλε μπουφάν, προτού συνδεθεί με τον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

 Πέρυσι, ο Πούτιν είχε παρακολουθήσει επίσης μόνος τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην κατοικία του στο Νόβο Ογκάριοβο, στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας. Τα Χριστούγεννα του 2021 είχε βρεθεί μαζί με άλλους πιστούς στη Θεία Λειτουργία στο Νόβγκοροντ.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει την εισβολή στην Ουκρανία. Ο πατριάρχης Κύριλλος απηύθυνε έκκληση την Πέμπτη για 36ωρη εκεχειρία με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων σε Ρωσία και Ουκρανία. Ο πρόεδρος της Ρωσίας διέταξε μονομερή εκεχειρία, την οποία απέρριψε η ουκρανική κυβέρνηση.