Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ρωσία: Πυρκαγιά από επιδρομή drone σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Μπέλγκοροντ



Πυρκαγιά ξέσπασε τη νύχτα σήμερα Δευτέρα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, κοντά στα ουκρανικά σύνορα, η οποία αποδίδεται σε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους (στη φωτογραφία αρχείου από Russian Emergency Ministry Press Service via AP, επάνω, πυρκαγιά σε δεξαμενές καυσίμων στο Μπέλγκοροντ έπειτα από ουκρανική επίθεση).

Από εκρηκτικό μηχανισμό

«Μία από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πυρκαγιά προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που ερρίφθη από μη επανδρωμένο αεροσκάφος», αναφέρει ο περιφερειάρχης Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ σε ανάρτησή του στο Telegram. «Δεν υπάρχουν θύματα», υπογραμμίζει, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Ουκρανική ομάδα σαμποτέρ»

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Μπέλγκοροντ δήλωσε χθες Κυριακή πως μάχες με μια «ουκρανική ομάδα σαμποτέρ» σημειώθηκαν στην πόλη Νόβαγια Ταβολζάνκα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, και πρόσθεσε πως είναι πρόθυμος να συναντηθεί με την ομάδα των φιλοουκρανών ρώσων μαχητών που έχει αιχμαλωτίσει δύο ρώσους στρατιώτες.

Νωρίτερα, αυτοί οι φιλοουκρανοί ρώσοι μαχητές, που συμμετείχαν στις πρόσφατες επιδρομές στη ρωσική μεθοριακή περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, είχαν ανακοινώσει πως έχουν αιχμαλωτίσει δύο ρώσους στρατιώτες και πως προσφέρονται να τους ανταλλάξουν με μια συνάντηση με τον περιφερειακό κυβερνήτη.