Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ρωσία: Καταγγέλει ουκρανικό σαμποτάζ στον Southstream



Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται, η Ρωσία κατήγγειλε μία νέα επίθεση των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, σύμφωνα με το ρωσικά μέσα μέσα ενημέρωσης.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) υποστήριξε σήμερα ότι εμπόδισε τις ουκρανικές δυνάμεις να πραγματοποιήσουν, όπως είπε, δολιοφθορά στον αγωγό. Ο αγωγός South Stream θα συνέδεε την Ρωσία με την Βουλγαρία, μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Το έργο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς επικράτησε ο TurkStream.

Οι εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία

Νέο κύμα επιθέσεων στην Ουκρανία, εξαπέλυσαν οι Ρώσοι, πλήττοντας κρίσιμες υποδομές. Πολλές εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο ακολουθούμενες από διακοπές ρεύματος, ενώ ο Άντον Γκεραστσένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, είπε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε νέα επίθεση με ρουκέτες και κάλεσε τους ανθρώπους να παραμείνουν στα καταφύγια.

Χτυπήθηκαν υποδομές

«Χρειαζόμαστε συστήματα αεράμυνας και μαχητικά αεροπλάνα. Ο καπνός αυξάνεται μετά την επίθεση στο Κίεβο. Ο δήμαρχος του Κιέβου επιβεβαίωσε ότι μία εγκατάσταση υποδομής χτυπήθηκε στο Κίεβο. Το βλέπουμε συχνά. Αρκετές συνοικίες του Κιέβου είναι χωρίς ρεύμα και νερό μετά τα χτυπήματα», έγραψε

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, επιβεβαίωσε το χτύπημα σε υποδομές ζωτικής σημασίας.

Νωρίτερα ήχησαν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το Reuters, ενώ υπήρξαν αναφορές για πυραυλική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στην κεντρική Ουκρανία.

«Χτυπήθηκε μαιευτήριο στη Ζαπορίζια»

Νεογέννητο σκοτώθηκε όταν ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μαιευτήριο στη Ζαπορίζια, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της, ο Ολεξάντρ Σταρούχ, μέσω Telegram.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε ο ουκρανός αξιωματούχος με ανεξάρτητο τρόπο.