Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ρωσία: Απρόοπτο κατά την άφιξη του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας



Iστορική είναι η επίσκεψη του βασιλιά Σαλμάν στη Μόσχα, ωστόσο δεν έλειψαν τα απρόοπτα.

Όταν το υπεροπολυτελές αεροσκάφος του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, άνοιξε την πόρτα για να κατέβει ο Σαλμάν, πιθανώς το αίμα κάποιων να πάγωσε, όταν είδαν ότι η κυλιόμενη σκάλα... κόλλησε. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να κατέβει μερικά σκαλιά και στη συνέχεια να τον παραλάβει ειδικό βάθρο, το οποίο τον κατέβασε στο έδαφος, όπου τον περίμεναν οι δημοσιογράφοι.

 

Είναι η πρώτη φορά που σαουδάραβας μονάρχης επισκέπτεται τη Ρωσία, από την ίδρυση της χώρας από τον βασιλιά Abdulaziz το 1926 -κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η ΕΣΣΔ ήταν τότε η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το νέο ανεξάρτητο κράτος, το οποίο έμελλε να σφραγίσει ανεξίτηλα την πορεία της Μέσης Ανατολής τις επόμενες δεκαετίες.

Στις τέσσερις ημέρες της παραμονής του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Salman θα συναντηθεί με τον Vladimir Putin, σε μια προσπάθεια να γίνουν επιπλέον σημαντικά βήματα προσέγγισης στις διμερείς σχέσεις -που, αναμφίβολα, θα έχουν αντανάκλαση σε όλα τα επίπεδα. «Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία βρίσκονται σε μια από τις καλύτερες συγκυρίες», δήλωσε πρόσφατα ο 38χρονος διάδοχος του θρόνου και πραγματικός ηγεμόνας του Ριάντ, Mohammad bin Salman, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μόσχα τον περασμένο Μάιο.