Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ρωσία: 10χρονη επέζησε στο ψύχος ολόκληρη νύχτα έχοντας αγκαλιά ένα αδέσποτο σκύλο..



Ζωνταντή βρέθηκε τελικά, επιζώντας σε ψύχος μιας ισχυρής χιονοθύελλας στη Ρωσία, μια 10χρονη, με τη βοήθεια ενός αδέσποτου σκύλου, όπως επισήμαναν ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το κορίτσι έφυγε από το σχολείο του στην πόλη Ούγκλεγκορσκ, η οποία επλήγη από σφοδρή χιονόπτωση και ισχυρούς ανέμους την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ σπίτι του.

Οι Αρχές και οι πολίτες άρχισαν άμεσα μια επιχείρηση εντοπισμού. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε σπίτια με κατοικίδια, μετά τις δηλώσεις γειτόνων πως είχαν δει το κορίτσι να παίζει με ένα σκύλο το απόγευμα της εξαφάνισής της, αλλά και την γνωστοποίηση από τους γονείς της ότι λατρεύει τα ζώα.

Εντέλει, ένας από τους εθελοντές εντόπισε το παιδί το επόμενο πρωί, 18 ώρες μετά, κάτω από ένα χαμηλό μπαλκόνι όπου βρισκόταν πάνω σε ένα στρώμα που είχαν βάλει οι ντόπιοι για τα ζώα, αγκαλιά με τον σκύλο. «Είχα αγκαλιά ένα φουντωτό σκύλο για ζεστασιά» φέρεται να παραδέχτηκε στις αρχές. 

«Το γεγονός πως το κορίτσι παρέμεινε ζωντανό σε τέτοιες συνθήκες, είναι πραγματικά ένα θαύμα» είπε σχετικά ο Ανατόλι Ιβάνοφ, ένας από τους εθελοντές που συμμετείχε στην επιχείρηση.

«Την ψάχναμε όλο το βράδυ, η ορατότητα ήταν μηδενική, τα χέρια μας αν με γάντια ήταν τόσο κρύα που δυσκολευόμασταν να ισιώσουμε τα δάχτυλά μας. Το πρωί, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πως δεν θα τη βρίσκαμε ζωντανή. Πώς μπορείς να επιβιώσεις σε τέτοιο εφιάλτη;» είπε ακόμα ο ίδιος.

Κατόπιν, η 10χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και γύρισε την ίδια μέρα σπίτι της, αφού διαπιστώθηκε πως ήταν σε καλή κατάσταση.

Πηγή: Newsweek – CNN