Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Πρότυπο μαθητή» ο Λαχραουί, λέει η διευθύντρια του σχολείου του



«Πρότυπο μαθητή» χαρακτήρισε τον βομβιστή αυτοκτονίας των Βρυξελλών Ναζίμ Λαχραουί η διευθύντρια του Καθολικού σχολείου όπου είχε φοιτήσει.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Βελγίου, ο 25χρονος Λαχραουί, ο οποίος φέρεται να κατασκεύασε και τις ζώνες με τα εκρηκτικά για τις επιθέσεις στο Παρίσι, ήταν ένας από τους δράστες της επίθεσης στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

«Ήταν πολύ καλός μαθητής» υποστήριξε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters η Βερόνικα Πελεγκρινί, η διευθύντρια τουΙνστιτούτου της Αγίας Οικογένειας του Ελμέτ, ενός Καθολικού σχολείου στη συνοικία Σάερμπεκ των Βρυξελλών.

«Δεν έλειψε ποτέ από το μάθημα», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι φοίτησε στο σχολείο αυτό για έξι χρόνια μέχρι την αποφοίτησή του το 2009. «Δεν είχαμε νέα του έκτοτε», συμπλήρωσε.

Η Πελεγκρινί είπε ότι οι μαθητές του Ινστιτούτου, ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους, παρακολουθούν υποχρεωτικά ένα μάθημα που αφορά τον Καθολικό χριστιανισμό και ο Λαχραουί δεν αποτελούσε εξαίρεση. Στο σχολείο παρέχεται επίσης τεχνική εκπαίδευση σε τομείς όμως η χημεία αλλά η διευθύντρια τόνισε ότι ο Λαχραουί δεν είχε παρακολουθήσει τέτοια μαθήματα. Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης είχε σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός.

Στο Βέλγιο δεν είναι ασυνήθιστο μουσουλμάνοι μαθητές να φοιτούν σε Καθολικά σχολεία, τα οποία θεωρούνται πιοσυντηρητικά από τα δημόσια. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων του Παρισιού, ο Βέλγος Αμπντελχαμίντ Αμπαούντπου σκοτώθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2015 στο Σεν Ντενί, όταν ήταν 12 ετών είχε κερδίσει υποτροφία για να φοιτήσει σε ένα ακριβό Καθολικό σχολείο.