Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Προσωπικό ενδιαφέρον Μπάιντεν για την υγεία του Βαρθολομαίου



Προσωπικό ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έδειξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναχώρησε την Κυριακή το μεσημέρι από την Νέα Υόρκη με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμερικανός Πρόεδρος τηλεφώνησε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τη Δευτέρα αργά το βράδυ, τοπική ώρα Τουρκίας, για να του ευχηθεί περιστατικά και να μάθει τα τελευταία νέα για την υγεία του.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Βατικανό, αναφέροντας ότι είδε πάνω στο γραφείο του Ποντίφικα μια φωτογραφία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον κ. Μπάιντεν για την συνάντηση στον Λευκό Οίκο και για το ενδιαφέρον που έδειξε για τα θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο. Κλείνοντας, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι οι δίαυλοι της επικοινωνίας θα διατηρηθούν ανοιχτοί και ότι παραμένει πρόθυμος να βοηθήσει στη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.