Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 -

Προκλητικός Ερντογάν: H Ελλάδα δεν είναι ίση με την ΤουρκίαΓια ακόμα μια φορά προκαλεί με τις δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία, ενώ τόνισε πως οι Έλληνες θα λογοδοτήσουν. Μάλιστα χρησιμοποιώντας το γνωστό προκλητικό ύφος δεν παρέλειψε να πεί πως: «Οι Έλληνες κυβερνώντες που κατατρόπωσαν τη χώρα τους πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά λόγω των φαύλων πολιτικών τους υπολογισμών, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό στο δικό τους λαό».

«Οι Έλληνες πολιτικοί και όσοι χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι και σύντομα θα λογοδοτήσουν. Σύντομα θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό στους δικούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο Ερντογάν ενώ έκανε ξανά λόγο για «σφαγή» στην Τριπολιτσά. «Όσοι γιόρτασαν τη σφαγή της Τριπολιτσάς, δεν το έχουν λογοδοτήσει ακόμη στην ιστορία», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Παρακολουθούμε στενά τις πολιτικές της γειτονικής μας Ελλάδας» συνέχισε, μιλώντας για προκλήσεις.

Ακόμα, εστίασε στο θέμα των σιτηρών λέγοντας ότι πάνω από πέντε εκατ. τόνοι εξήχθησαν από την Ουκρανία από τότε που ταξίδεψε το πρώτο πλοίο μετά τη συμφωνία της Κωνσταντινούπολης.